Головна

«Кожен із вас – відчувайте себе на передовій. Україна є і Україна буде!»

Неділя, 10 липня 2016, 22:14

z_knyhamyЗ 27 по 31 травня 2016 року в Чикаго пройшло засідання Постійного Синоду. Блаженніший Святослав та владики УГКЦ провели чергову сесію Синоду, побували в українській католицькій школі та поспілкувалися з українською громадою Іллінойсу.

Традиція проводити сесії Постійного Синоду в різних єпархіях УГКЦ існує вже впродовж багатьох років і виявилася корисною як для єпископату, так і для місцевих українських спільнот. Перебування представників Синоду Єпископів на чолі з Предстоятелем Церкви завжди стає доброю нагодою взаємного пізнання, спільної молитви та обміну духовним і душпастирським досвідом.

Add a comment

Читати далі: «Кожен із вас – відчувайте себе на передовій. Україна є і Україна буде!»

 

Вірую в єдину святу соборну і апостольську Церкву

Субота, 25 червня 2016, 21:15

huzar_blogyАвтор цих рядків часто зустрічається з різними групами громадян. Переважно це молоді люди, але далеко не всі. Такі зустрічі мають різну тематику.

Одначе, що цікаво: незалежно від віку співбесідників, від теми розмови, від місцевості проведення зустрічі – завжди мене запитують, що я думаю про можливість об’єднання Церков в Україні.

Із цього можна зробити висновок, що для багатьох наших співвітчизників це питання актуальне і що їх тривожить поліконфесійність в Україні.

Add a comment

Читати далі: Вірую в єдину святу соборну і апостольську Церкву

 

10 тез Блаженнішого Любомира Гузара про дітей, батьків і дисципліну

Середа, 01 червня 2016, 23:29

guzar-pro-ditej-563x3531. Батьки мусять ставитися до своєї дитини як до людини, тобто дати їй відчути, що вона людина. Завдання, безумовно, дуже складне, але, знехтувавши ним, можна поставити дитину на фальшивий шлях.

2. Необхідний елемент – це виховувати дитину в атмосфері тепла і мудрої любові. Діти, які цього не одержали, – це ті, що в той чи той спосіб тікають з дому і блукають вулицями наших міст. Add a comment

Читати далі: 10 тез Блаженнішого Любомира Гузара про дітей, батьків і дисципліну

   

Дитина має відчути, що її люблять, але батьківська любов повинна бути… мудрою

П'ятниця, 27 травня 2016, 15:45

huzar_blogyКілька тижнів тому був опублікований мій матеріал на тему "Відповідальність перед дітьми та молоддю". Головною думкою його було те, що дитина від перших днів свого існування потребує любові батьків: так вона зможе належно розвиватися і закласти тривку основу для всього свого життя. Тому основне завдання батьків – створити належну атмосферу любові.

До батьків, які несуть властивий тягар відповідальності за розвиток нащадків, з роками долучаються педагоги різних рівнів – від садочка і до вищих навчальних закладів. Крім вчителів, важливий вплив на той розвиток мають душпастирі, а навіть усе суспільство, особливо коли йдеться про формування майбутнього зрілого громадянина.

Add a comment

Читати далі: Дитина має відчути, що її люблять, але батьківська любов повинна бути… мудрою

 

«Попри війну, втрати, зраду ми мусимо вірити, що Бог не створив світ, де є тільки зло»

Субота, 21 травня 2016, 22:02

13254060

У складні для держави часи, під час військових конфліктів мобілізовують усі сили, які можуть стати на захист цілісності, незалежності та миру в країні.

Уже багато місяців до лав українських військових вступають чоловіки та жінки, які своєю професією чи місцем праці не пов’язані з армією. Але, маючи в душі гаряче серце, любов до України, свого народу, вони наважуються на це заради кращого мирного життя на рідній землі для себе та своїх нащадків.

Add a comment

Читати далі: «Попри війну, втрати, зраду ми мусимо вірити, що Бог не створив світ, де є тільки зло»

   

Сторінка 29 з 83

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/