Головна

«Стать – природне явище, а гендер – психічне самосприйняття»

Понеділок, 05 грудня 2016, 21:40

genderСтать – природне явище, а гендер – дійсність психічного самосприйняття, часто зумовлена суспільним впливом. Гендерна ідеологія наполягає, що людина може вільно обирати і втілювати в життя свою сексуальну ідентичність незалежно від біологічної статі.

Таке відокремлення та протиставлення статі та гендеру є небезпечним, бо спотворює традиційні устої суспільства, основані на Божому і природному законі. Таку позицію висловлює Синод Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ у своєму Посланні стосовно небезпеки гендерної ідеології.

Add a comment

Читати далі: «Стать – природне явище, а гендер – психічне самосприйняття»

 

Духовне ми можемо прийняти в себе тільки тоді, коли вже готові до цього душевно

Субота, 03 грудня 2016, 23:57

1480752683_gridkovec-rodina-1Зазвичай жінка, яка має багато дітей, передусім є Мамою. Вона живе і дихає заради них, переймається здебільшого сімейними справами… Так справді буває «зазвичай», та тільки не в даному випадку. Ім’я Людмили Гридковець, мами шістьох дітей, я чую вже не перший рік від психологів, черниць, представників соцслужб, співробітників кримінальної міліції, священиків, подружніх пар і багатьох інших. До неї по допомогу звертаються всі — від злочинців до зневірених священнослужителів.

І зовсім не тому, що пані Людмила є кандидатом психологічних наук, деканом факультету психології. Просто ця яскрава нестандартна жінка живе тим, що сповідує. Вона вибудовує власний, позбавлений гострих протиріч, світ, у якому на чоловікове «Чи я тобі потрібен?» справжня дружина тільки й відповість: «Мені — завжди, любий!».

Add a comment

Читати далі: Духовне ми можемо прийняти в себе тільки тоді, коли вже готові до цього душевно

 

10 простих способів наблизити дітей до Бога

Четвер, 01 грудня 2016, 22:19

115Бути батьками означає нести відповідальність не лише за фізичне і моральне виховання дітей, але й за їх духовний зріст, про який слід дбати ще від моменту їх зачаття. Часами батьки можуть не знати ЯК це робити, їм це може здаватись чимось складним. Однак це зовсім не складно, і ми пропонуємо Вам 10 простих способів як наблизити дітей до Бога.

«Чи прагнемо ми зрозуміти «де» є наші діти на своєму шляху? Чи знаємо ми де є їх душа? І, перш за все: чи хочемо ми це знати? Чи переконані ми, що вони насправді не чекають на щось інше?» (Папа Франциск) Add a comment

Читати далі: 10 простих способів наблизити дітей до Бога

   

Як не нудитися в церкві?

Середа, 30 листопада 2016, 22:06

z16238235QНа Святій Месі нічого не відбувається метафорично. Євхаристія — це особиста зустріч із живим Богом, який постійно шукає нас, дає нове життя, відкриває нові простори. Меса — це молитва Ісуса. Ісус молиться за нас.

Навіщо ходити до церкви — розповідає о. Станіслав Новак ОР.

Add a comment

Читати далі: Як не нудитися в церкві?

 

«Богдан Гаврилишин передусім був людиною віруючою»

Вівторок, 25 жовтня 2016, 21:50

huzar_havrylyshyn«На смерть Богдана Гаврилишина можна дивитися з однієї сторони, як на велику втрату для нас, бо це була дуже талановита людина, але з другої сторони в меті свого життя, він вже щасливий», – про це говорив Блаженніший Любомир Гузар в коментарі для прес-служби Київської архиєпархії УГКЦ про відхід до Господа відомого українця пана Богдана Гаврилишина.

Блаженніший Любомир пригадав, що з паном Богданом знався як з пластуном, та мав неодноразову нагоду зустрічатись з ним як в Україні, так і поза її межами: «Він займав дуже поважні пости, був радником наших президентів та чи неєдиним українцем, який був членом Римського клубу. Це дуже престижно!» – наголосив він.

Add a comment

Читати далі: «Богдан Гаврилишин передусім був людиною віруючою»

   

Сторінка 26 з 83

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/