Головна

Якого миру ми прагнемо? Звернення Ініціативної групи «Першого грудня»

П'ятниця, 17 березня 2017, 07:22

3«Гібридна» війна, яку Російська федерація веде проти України, почалася не в 2014-му. Сто років тому все було так само: Радянська Росія інспірувалаконфлікти всередині України, створювала маріонеткове «советское правительство», прикриваючись іменами Коцюбинського чи Щорса, влаштовувала збройні інтервенції… А частина політичного проводу УНР ніяк не могла позбутися ілюзій, сподіваючись збудувати соціалістичну самостійну Україну під «патронатом» демократичної Росії!

Add a comment

Читати далі: Якого миру ми прагнемо? Звернення Ініціативної групи «Першого грудня»

 

Літургійний порядок постових Богослужень виявляє дух покаяння та смирення перед Богом

Вівторок, 14 березня 2017, 19:21

evharistia-prichastieСвята Чотиридесятниця або Великий піст – дещо винятковий період церковного року, особливість якого пов’язана з особливістю празника, якому він передує – празника Пасхи Господньої. Цей празник настільки великий, що творить цілий літургійний цикл – так званий «рухомий» цикл свят. Церква розпочинає готуватись до празника ще задовго до початку Чотиридесятниці, оскільки їй передують неділі, що готують до входження у піст: неділя про Закхея, про Митаря і Фарисея, про Блудного сина, М’ясопусна та Сиропусна. Також празник Пасхи має найтриваліше посвяття – 40-денне, яке завершується празником Вознесіння Господнього, але однак не є завершенням пасхального циклу.

Add a comment

Читати далі: Літургійний порядок постових Богослужень виявляє дух покаяння та смирення перед Богом

 

Тарасова мати: невідома доля

Четвер, 09 березня 2017, 21:36

000Увесь “рід” Тарасової матері – моринецькі Бойки – складався з самих піших “халупників” та “найманців”. Коли батько Тарасів не потрапив іще до цієї найубогішої верстви невільників, то завдячував це своєму розумові, великій працьовитості та життєвій спритності: був письменний і , як кажуть селяни, “з бувальців”.

Про матір Тараса Шевченка ми знаємо досить мало. А якою ж була вона жінка, яка народила генія України? Спробуємо відповісти на це питання.

Add a comment

Читати далі: Тарасова мати: невідома доля

   

Блаженніший Любомир: «Майбутність України – у серцях людей»

Субота, 04 березня 2017, 21:42

ljubomyr_vichne_026 лютого колишньому предстоятелю Української Греко-Католицької Церкви Блаженнішому Любомиру виповнилося 84 роки. Напередодні «людина з янголом на плечі», як про нього говорять, дав інтерв'ю «ФАКТАМ»

Про цю мудру, щиру, добру, авторитетну людину кажуть, що він ніколи не йшов супроти власної совісті, що його вплив на українське суспільство важко переоцінити, що він мислить категоріями вічності й завжди  проповідує любов.   Ми спілкувалися в його резиденції в селі Княжичі під Києвом. Повірте на слово — Блаженніший насправді освітлює все навколо.

Add a comment

Читати далі: Блаженніший Любомир: «Майбутність України – у серцях людей»

 

«Богдан Гаврилишин. Канадієць за паспортом, українець в душі»

Четвер, 02 березня 2017, 21:55

68231479«Проживши три чверті свого життя поза межами   України, я завжди і всюди представлявся: «Богдан Гаврилишин, українець».

Простий хлопець із західноукраїнського села завдяки своєму таланту, наполегливості та при Божій підтримці став відомим на увесь світ, одним з найвпливовіших українців у світі! Це реальна історія – приклад для молоді, як іти тільки вперед, падаючи, підніматись, мріяти і досягати своєї мети.

Add a comment

Читати далі: «Богдан Гаврилишин. Канадієць за паспортом, українець в душі»

   

Сторінка 23 з 83

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/