Головна

Спільнота

Паломник ГУЛАГу

Середа, 04 вересня 2013, 14:38

Голова Київського товариства політичних в’язнів і репресованих, колишній військовий командир і дисидент Григорій Куценко цього року всьоме організував всеукраїнську прощу до місць масових поховань українців на півночі Росії, що доти організовував Василь Ов­сієнко. Дні пам’яті жертв політичних репресій в урочищі Сандармох у Карелії та на Соловецьких островах традиційно, вже упродовж 25 років, відбуваються тут у серпні. Понад 15 рокiв у них бере участь і українська делегація, у складі якої завжди є священик, кобзар, лікар, репресовані та їхні нащадки, а також громадські діячі, журналісти з різних міст України. На цей раз група була чимала — аж 37 осіб.

Add a comment

Читати далі: Паломник ГУЛАГу

 

Перші кроки в адаптації дитини до школи

Понеділок, 02 вересня 2013, 23:53

Початок навчання дитини в першому класі — складний і відповідальний етап у її житті, адже відбувається дуже багато змін. Для неї це не тільки нові умови життя та діяльності, а й нові контакти, нові стосунки, нові обов’язки.

Новий одяг, портфель, під­ручники, олівці, фломастери. Ця втіха у розвитку особистості дуже важлива, адже коли в дитини є зацікавленість, то буде результат.

Add a comment

Читати далі: Перші кроки в адаптації дитини до школи

 

“Нашим гербом має бути не Володимирів тризуб, а граблі…”

Середа, 28 серпня 2013, 20:14

Данило Яневський, історик, журналіст, – про нашу історію і її уроки, потребу внутрішньої переміни і зростання, про патріотизм і “рагулізацію”

Ми вкотре підходимо до річниці Незалежності. І знову запитуємо, де наш Мойсей, рахуємо, а скільки ж років нам ще треба ходити по пустелі, проте забуваємо, що з приходом в Землю обітовану поневіряння і біди Божого люду не завершилися.

Add a comment

Читати далі: “Нашим гербом має бути не Володимирів тризуб, а граблі…”

   

У Львові відзначать 100-ліття передачі Андреєм (Шептицьким) Національного музею народові

Вівторок, 27 серпня 2013, 14:35

4 вересня розпочнуться урочистості до 100-ліття, відтоді як митрополит Андрей Шептицький передав Національний музей у Львові в дар українському народові. Непересічній події 100-річної давнини присвячено низку заходів, організованих Львівською митрополією УГКЦ та Національним музеєм імені Андрея Шептицького (м. Львів, пр. Свободи, 20).

Add a comment

Читати далі: У Львові відзначать 100-ліття передачі Андреєм (Шептицьким) Національного музею народові

 

День незалежності є святом

П'ятниця, 23 серпня 2013, 07:28

70% українців вважають День незалежності святом.

Про це свідчать результати опитування проведеного фондом "Демократичні ініціативи" та Українським центром економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова, представлені на прес-конференції в Києві.

Респондентам було поставлене питання про те, як вони ставляться до Дня незалежності.

Add a comment

Читати далі: День незалежності є святом

   

Сторінка 69 з 91

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/