Головна

Спільнота

«Якщо ми будемо шанувати ті духовні цінності, які є в нашому народі – то не маємо причин боятися євроінтеграції»

Неділя, 29 вересня 2013, 16:07

Ми живемо у період сприятливого попутного вітру. Влада взяла орієнтацію на Захід через страх перед Сходом. У нас є добрий досвід Петра Могили. Про це у рамках Форуму видавців у Львові під час відкритої розмови розповіли учасники Ініціативної групи «Першого грудня»: кардинал Любомир Гузар, президент Українського пен-клубу Євген Сверстюк, директор Інституту філософії імені Григорія Сковороди НАН України Мирослав Попович та віце-ректор УКУ Мирослав Маринович.

Add a comment

Читати далі: «Якщо ми будемо шанувати ті духовні цінності, які є в нашому народі – то не маємо причин боятися євроінтеграції»

 

Життя після Крут. Як склалася доля учасників січневого бою

П'ятниця, 27 вересня 2013, 15:36

Багато років поспіль через дивну та незрозумілу політичну кон'юнктуру стверджується, начебто всі, хто побував під Крутами, загинули. Але це неправда! Крім тих, хто потрапив у радянський полон, на полі бою загинули ще 10-12 юнаків...

29 січня 1918 року на підступах до Києва, під станцією Крути, зустрілися українські підрозділи Центральної Ради та більшовицькі війська, які йшли з Росії. Проти 420 українських юнкерів, студентів та гімназистів виступало понад 4 тис. радянських вояків.

Add a comment

Читати далі: Життя після Крут. Як склалася доля учасників січневого бою

 

Захист довкілля потребує практичної міжрелігійної відповідальності

Середа, 25 вересня 2013, 23:06

Особливої уваги заслуговує міжрелігійна конференція на тему «Захист довкілля в контексті міжрелігійної відповідальності», присвячена відзначенню Дня відповідальності за створіння та «Часу створіння», яка відбулася 20 вересня. Під час цього науково-практичного заходу проф. Маркус Фогт, директор Інституту соціальної етики Мюнхенського університету, висвітлив біблійно-богословські та етичні основи відповідальності за створіння, торкнувся питання церковно-екологічного вчення, наголосив на значенні християнської духовності, а також суспільно-політичної ролі християн та Церков у справі охорони створеного Богом світу – природи.

Add a comment

Читати далі: Захист довкілля потребує практичної міжрелігійної відповідальності

   

«Мій тато завжди поруч… У мене – його очі»

Понеділок, 23 вересня 2013, 09:47

Ірина Кондратюк

У третю неділю вересня в Україні відзначають День батька. З цього приводу в рамках Форуму видавців у Львові видавництво «Свічадо» презентувало нову книгу «Люблю тебе, Тату». «Насправді, причина зустрічі є значно глибша, — розпочав директор видавництва «Свічадо» Богдан Трояновський. – Коли я був студентом, професор психології сказала нам таку цікаву проблему, про яку ми навіть не задумувалися. ХІХ-ХХ століття – це були століття жінки, матері, століття, в яких жінка отримала певні права.

Add a comment

Читати далі: «Мій тато завжди поруч… У мене – його очі»

 

Сім сучасників Євгена Сверстюка

Неділя, 22 вересня 2013, 01:53

Письменник, дисидент, філософ згадує Бориса–Антоненка Давидовича, Олеся Гончара, Івана Світличного, Миколу Лукаша, Максима Рильського, Василя Симоненка, Василя Стуса

Борис Антоненко–Давидович, письменник i мовознавець

Add a comment

Читати далі: Сім сучасників Євгена Сверстюка

   

Сторінка 67 з 91

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/