Головна

Спільнота

Намагайтесь поважати життя

Неділя, 10 листопада 2013, 01:20

«Моя таємна доповідь», - іронізував Йосип Бродський щодо своєї промови, з якою він виступив перед випускниками університету Мічигану (Анн-Арбор, травень 1988 року). Сім подальших років «Промову на стадіоні» не оприлюднювали англійською мовою - її визнали «недоречною» і «політично некоректною», розгледівши в ній «реакційність» і навіть «расизм».

У перекладах спіч публікували не раз, але більшість публікацій мали блідий вигляд «журнального варіанту», відредагованого та скороченого. Add a comment

Читати далі: Намагайтесь поважати життя

 

«Біда є наша людська неміч, яка людей не зв’язує, а відштовхує»

П'ятниця, 08 листопада 2013, 21:40


ГУРТ: Що таке громадянське суспільство? Яким би воно мало бути?

- Я так буду говорити як я це розумію, як я це уявляю. Громадянське суспільство то є таке, в якому жителі, люди, з яких складається суспільство, беруть активну участь. Але не тільки люди, які, скажімо мають якийсь уряд чи якесь особливе завдання суспільне чи професійне.

Add a comment

Читати далі: «Біда є наша людська неміч, яка людей не зв’язує, а відштовхує»

 

Людина, яка згоріла за Україну

Вівторок, 05 листопада 2013, 14:42

Сьогодні виповнилося б 85 років Василеві Макуху – дисидентові, який у 1968 році у центрі Києва вчинив акт самоспалення на знак протесту проти колоніального становища України в Радянському Союзі. Він так само виступив проти агресивного введення військ Варшавського договору у Чехословаччину. У Радянському Союзі про Макуха багато не говорили: його вчинок став несподіванкою для КДБ, й у відомстві надалі робили усе можливе, щоб такі публічні і шокуючі акти висловлювання протесту у країні не повторилися. Через майже півстоліття після самоспалення у Василя Макуха немає навіть меморіальної дошки, на якій вшановувався б його вчинок.

Add a comment

Читати далі: Людина, яка згоріла за Україну

   

Війна проти Франка: конспірологія невігластва

Вівторок, 05 листопада 2013, 08:35

Я ніколи не був прихильником конспірологічних теорій. Будь-які розмови про те, що всі довкола ведуть проти України свої підступні війни, аби дискредитувати, закабалити чи зруйнувати нашу державу, викликали в мене лише скептичну посмішку. Проте історія з погруддям і пам’ятною дошкою Іванові Франку у Відні спровокували в моїй душі певні сумніви щодо попередніх переконань.

Add a comment

Читати далі: Війна проти Франка: конспірологія невігластва

 

Хліба щоденного дай нам...

П'ятниця, 01 листопада 2013, 17:26

Про голод в Україні я дізнався не з газет. Мої дід та бабуся пройшли через це пекло і багато розповідали мені малому. Добре знали люди про те, що голод організовано штучно комуністичною владою, що метою влади було максимально обезлюднити цю територію, а тих, кому вдасться якимось дивом вижити, страхом перетворити на покірливе, безгласне стадо, з яким можна робити все що завгодно. Характерний приклад: найбільше постраждала в ті роки Харківська область. І які тепер там настрої?

Після того як влада наважилася відкрити цю велетенську домовину, почалися дослідження, стали писати в газетах, публікувати спогади свідків.

Add a comment

Читати далі: Хліба щоденного дай нам...

   

Сторінка 65 з 91

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/