Головна

Спільнота

Християнський майдан

Вівторок, 17 грудня 2013, 02:21

Минулий тиждень приніс католикам і усім громадянам України чергові випробування, але і чергові радості. Дика спроба розгону Майдану успішно провалилася. І якщо вірити ЗМІ, принаймні один атеїст знайшов Бога у чуді ненасильницького опору озвірілому «Беркуту». Це не може не тішити кожне християнське серце.

Add a comment

Читати далі: Християнський майдан

 

«Об’єктивності в журналістиці не існує»

Понеділок, 16 грудня 2013, 23:04

Нещодавно, у рамках Суспільних днів УГКЦ, з ініціативи Комісії УГКЦ «Справедливість і мир» до Львова завітав відомий італійський фахівець у галузі аналізу та практики інформування Нікола Граціані, професор, викладач Папського університету «Santa Croce» в Римі, представник відомої Інформаційної італійської агенції АНСА (ANSA), президент Асоціації журналістів, які супроводжують главу держави. Під час цього візиту професор поділився своїми думками щодо розвитку церковної журналістики і того, як повинен реагувати на події в державі церковний журналіст, із Департаментом інформації УГКЦ.

 

Add a comment

Читати далі: «Об’єктивності в журналістиці не існує»

 

Пригадуймо собі, хто ми є і не даймо себе дурити

Четвер, 12 грудня 2013, 21:31

Розмова з екс-главою Української греко-католицької церкви Любомиром Гузаром відбулася в часі тривожних подій: масових протестів, затримання активістів та відсутності конструктивного діалогу між сторонами конфлікту. Українці вийшли на Майдан, щоб висловити свої думки та відстояти права. Блаженніший Любомир спробував пояснити в чому першопричини таких настроїв та який вихід із ситуації, що склалась.

Add a comment

Читати далі: Пригадуймо собі, хто ми є і не даймо себе дурити

   

Майдан релігійний: духовенство на захисті миру і справедливості

Середа, 04 грудня 2013, 16:42

Диякон ЮрійДопоки у Києві триває Майдан, не залишаються осторонь і представники духовенства. Вони вийшли за межі надання приміщень храмів для протестувальників, долучившись повноцінно до акцій та мітингу. Щодня на мітингу священики правлять молитву. Але лише молитвою їхня присутність не обмежується. Кореспондент РІСУ побувала на Євромайдані і поспілкувалася з кількома священнослужителями та їх паствою.

Юрій, отець-диякон храму Святих Бориса і Гліба, голова Федерації бойового гопаку у Київській області, 33 роки

Add a comment

Читати далі: Майдан релігійний: духовенство на захисті миру і справедливості

 

Потрібно відкинути дрібничкові конфлікти й амбіції - Мирослав Маринович

Субота, 30 листопада 2013, 23:51

383898085

Сталося… Київський Євромайдан упав. Україну знову відкинуто з її природнього еволюційного шляху. Вона знову входить у період політичної турбулентності, під час якого ціна мудрого рішення – як і ціна помилки – різко зростає.

Воістину, пророчі слова сказав Тарас Возняк: «Розвиднілося: попереду морок».

Add a comment

Читати далі: Потрібно відкинути дрібничкові конфлікти й амбіції - Мирослав Маринович

   

Сторінка 63 з 91

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/