Головна

Спільнота

Бог не хоче нашої поразки

Понеділок, 20 січня 2014, 12:42

Мирослав Маринович. Слово до спільноти УКУ

Нинішній рух українського спротиву змінив своє обличчя: його риси загострилися, а сполохи міліцейських петард освітили глибокі шрами нашої політичної реальності.

Вина влади за ескалацію напруженості очевидна – і хто зна, чи не була ця ескалація спланованим елементом «кризового менеджменту». Адже надто вже абсурдним був отой закон № 3879 – наче створений спеціально, щоб до краю роздражнити народ.

Add a comment

Читати далі: Бог не хоче нашої поразки

 

Право на повстання — то є закон природи

Субота, 11 січня 2014, 21:43

Один iз найповажніших моральних авторитетів України, колишній предстоятель УГКЦ розповів про революційний Майдан, враження від Януковича і перспективи України на майбутнє.

Якщо припустимо так висловитись, то Блаженнійший кардинал Любомир Гузар (колишній глава Української Греко–Католицької Церкви, котрий у 2011–му добровільно подав у відставку) — солдат усіх українських революцій. Чи то пак їхній капелан.

Add a comment

Читати далі: Право на повстання — то є закон природи

 

«Бог є в душі кожного»

Субота, 28 грудня 2013, 23:23

Це нове покоління мусить, очевидно, навчитися того, що жертвувати собою заради здобуття високої мети – це гарно. Це є механізм, використаний навіть Богом. Адже Бог послав свого Сина на жертву. Не в царські палати, щоби Він звідти налагодив нове життя, вніс нові закони. Чому Він послав свого Сина до звичайних людей? Виявляється – треба знизу, через зміну способу думання, а інколи й через хресну жертву творити нову реальність буття, перемагаючи старе й зашкарубле, яке гальмує й не пускає.

Add a comment

Читати далі: «Бог є в душі кожного»

   

Майдан – це очищення народу

Четвер, 19 грудня 2013, 23:54

У мене склалось враження, що я відвідав Небесний Єрусалим. Я бачив там героїв. Раніше я про них читав, а тепер їх бачив. Там немає спасителя, що нас врятує, прийде і вирішить усі наші проблеми. Там ніхто не шукає Прометея. Усі є лідерами. Усі є працівниками.

Add a comment

Читати далі: Майдан – це очищення народу

 

Небезпеки Майдану

Четвер, 19 грудня 2013, 01:23

Євромайдан уже четвертий тиждень приковує до себе увагу не лише українців, а й усього світу. Революційна ситуація очевидна — низи не хочуть, а верхи не можуть. Для того щоб змінити владу законним шляхом, потрібні відповідні механізми, які можуть бути в руках або Президента, або Верховної Ради, або Конституційного Суду, які досі перебувають під тотальним впливом з боку чинної влади. «Круглий стіл» за участю чотирьох президентів закінчився з боку влади черговою спробою застосування силового сценарію для розгону Майдану, після якого опозиція відмовилася від будь–яких торгів до виконання їхніх вимог. Виходить замкнене коло, і питання «що робити?» зависає в морозяному повітрі над засніженим Майданом.

Add a comment

Читати далі: Небезпеки Майдану

   

Сторінка 62 з 91

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/