Головна

Історичні постаті у християнстві

Святий Піо з П’єтрельчіни

Вівторок, 23 вересня 2014, 16:24

Є святі, про яких розповідати важко, бо майже немає інформації. Є святі, про яких розповідати важко, бо про них і так «усі все знають». Як про блаженних Матір Терезу, Йоана Павла ІІ або святого Отця Піо (1887-1968).

Франческо Форджоне народився в П’єтрельчіні. Об’явлення Ісуса мав з дитинства (перше – у п’ятирічному віці). До капуцинів вступив у 16 років, отримавши ім’я Піо. Священиком став 1910 року. Був узятий до війська на загальних підставах, але комісований за станом здоров’я, оселився у Сан-Джованні-Ротондо у липні 1916-го і не полишав цього місця до смерті.

Add a comment

Читати далі: Святий Піо з П’єтрельчіни

 

«Сходи Якова»

Субота, 30 серпня 2014, 23:10

У Києві відбувся допрем’єрний показ кінострічки «Сходи Якова». Героями документального фільму стали троє однокласників – колишній глава УГКЦ Любомир Гузар, син командира УПА Юрій Шухевич та медик в третьому поколінні Борис Білинський. Їхні життєві шляхи перетнулися через 70 років у львівській кав’ярні на даху старовинного будинку, де вони розмірковують через призму свого життя про долю України.

Add a comment

Читати далі: «Сходи Якова»

 

Cвятий Володимир Великий

Понеділок, 28 липня 2014, 03:33

«Прийдіть вірні, заспіваймо духовну пісню і прославмо Христа, який світло прославив чесного Володимира Великого князя» (Канон утрені празника).

Поміж великими і світлими мужами нашої княжої держави святий Володимир Великий, наче сонце, сяє своєю невмирущою славою, величчю і заслугами. В історії Руси-України його записано золотими літерами не тільки як могутнього і розумного володаря, але передусім як хрестителя, просвітителя і ревного апостола християнської віри. Свята віра, яку він прийняв у візантійському обряді, стає з часом серцем і душею нашого народу й держави. Вона стає сильною моральною основою нашого народу, основою нашої культури, звичаїв і обрядів.

Add a comment

Читати далі: Cвятий Володимир Великий

   

Святий Шарбель – святий цілого світу

Неділя, 27 липня 2014, 10:50

Високо в горах, десь приблизно на висоті тисяча шістсот метрів над рівнем моря і на відстані сто сорока кілометрів від столиці, розташоване селище Бекаа-Каффа. У 1828 році то було звичайне гірське провінційне село в якому народився у сім’ї Маклуфів син Юсуф, майбутній всесвітньо відомий святий Шарбель.

Сім’я була відносно заможною, в ній було п’ятеро дітей, серед яких Юсуф був четвертою дитиною. Батька хлопець мало пам’ятав, бо його забрали на війну і він з неї не повернувся. Через деякий час мати знову вийшла заміж, тому вихованням Юсуфа займалися мати і вітчим, який мав на хлопця дуже великий позитивний вплив.

Add a comment

Читати далі: Святий Шарбель – святий цілого світу

 

Володимир Великий

П'ятниця, 25 липня 2014, 17:23

В історії кожної європейської держави є свої основоположники, об’єднувачі і просвітителі. Для найближчих наших сусідів поляків — це князь Мєчислав (Мєшко). Для французів і німців — імператор Карл Великий. Для українців — князь Володимир Великий…

Через підступ — до влади

Він був позашлюбним сином князя Святослава і слов’янки Малуші, ключниці. Доти в руській княжій династії не траплялося слов’янських полукровок. Але у світі вікінгів це не вважалося чимось незвичним. Тесть Ярослава Мудрого, Олаф Скетконунг, мав за дружину доньку вождя поморян-ободритів, та й сам по матері був слов’янином — сином сестри польського князя Болеслава Хороброго Святослави (Сігріт Гордої).

Add a comment

Читати далі: Володимир Великий

   

Сторінка 30 з 51

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/