Головна

Історичні постаті у християнстві

Апостол Андрій Первозванний - Феномен в життя

Субота, 13 грудня 2014, 00:02

«Величаємо Тебе, святий апостоле Андрію Первозванний, і шануємо святу пам'ять Твою…» (величання свята)

Благоволінням Божим кожна країна і кожен народ мають у своїй історії просвітителя. Великою честю для багатьох народів стало перебування на їхній землі учнів Христа Спасителя — святих апостолів. Славить похвалами Рим апостолів Петра і Павла, Індія — Фому, Єгипет — Марка, через яких народи, що перебували у темряві невідання, просвітилися світлом істинного богопізнання.

Add a comment

Читати далі: Апостол Андрій Первозванний - Феномен в життя

 

Папи миру

Середа, 10 грудня 2014, 23:55

Увечері 27 жовтня 1986 року над Ассізі, містом святого Франциска, покровителя братерства між народами, повівав прохолодний вітер. У той час, як святий Іван Павло ІІ взяв слово, щоб виголосити заключну промову однієї з подій його понтифікату, яка назавжди закарбувалася у пам’яті багатьох людей – Всесвітнього дня молитви за мир, релігійні провідники, що прибули з кожного кінця світу на цю безпрецедентну зустріч, сидячи за його спиною, намагалися, як могли, рятуватися від холоду.

Add a comment

Читати далі: Папи миру

 

Свята Великомученице Катерино, моли Бога за нас!

Субота, 06 грудня 2014, 22:24

Катерина не тільки добре знала твори мудреців старовини, але вона вивчала також твори знаменитих лікарів, таких, наприклад, як Аськлепій, Гіппократ і Галін; крім того вона навчилася ораторському і діалектичному мистецтву і знала багато мов і говір, так що всі дивувалися її вченості і знанням.

Багато багатих і знатних людей сваталися до неї і з цією метою приходили до її матери, таємної християнки, що приховувала свою віру внаслідок жорстокого гоніння, спорудженого у той час на віруючих Максиміном.

Add a comment

Читати далі: Свята Великомученице Катерино, моли Бога за нас!

   

Йосафат Кунцевич: мученик за єдність чи папський фанатик?

Вівторок, 25 листопада 2014, 01:02

Останнім часом у зв‘язку із розвитком екуменічного діалогу дуже часто можна натрапити на спроби переосмислити ті чи інші події минулого через призму сьогодення. Зрозуміти, яке місце повинні займати різні постаті нашої церковної історії в майбутньому нашої Церкви.

Одним із таких церковних діячів нашої минувшини є св. Йосафат Кунцевич. Дехто вважає, що його подвиг зовсім не вписується в сьогоднішній екуменічний вік. Інші ж вважають його зразком для теперішніх спроб віднайти єдність між православними і католиками.

Add a comment

Читати далі: Йосафат Кунцевич: мученик за єдність чи папський фанатик?

 

Собор святого архистратига Михаїла й інших безплотних сил

Четвер, 20 листопада 2014, 23:21

«Всі небесні Сили, святі Ангели й Архангели, моліть Бога за нас грішних.» (Велике повечір’я)

Св. Церква, маючи на увазі велике значення Ангелів для Божої слави і нашого спасіння, в мозаїці церковного року присвятила окреме місце і на почитання Ангелів. Тут на першому місці стоїть празник – Собор св. Архистратига Михаїла та інших безтілесних сил.

Празник у честь св. Архистратига Михаїла і безтілесних сил був установлений у ІV ст. Цей празник зветься Собором тому, що цього дня Церква празнує Собор – збір всіх безтілесних сил враз зі св. Архистратигом Михаїлом, а також собор-збір людей на землі для прослави небесних сил.

Add a comment

Читати далі: Собор святого архистратига Михаїла й інших безплотних сил

   

Сторінка 26 з 51

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/