Головна

Історичні постаті у християнстві

Святої мучениці Тетяни

Субота, 24 січня 2015, 22:28

Батько святої Тетяни був високим царським урядником в Римі, й водночас таємним християнином. Тетяна пожертвувала своє дівицтво Богу і цілковито віддала себе молитві й добрим ділам. А що життя її було для всіх прикладом благочестя і чесноти, то поставлено її диякони- сою. У житії святого Григорія Ниського ми вже говорили про дияконис та їх обов’язки. Свята Тетяна віддалася усім серцем виконанню покладених на неї обов’язків, а життя її стало ще світліше, ще більше гідне того, щоб бути взірцем. У кожній справі вона старалася про те, щоб зростала слава Божа, а жінок, яких навчала правд віри, застерігала від гріха як найбільшого зла.

Add a comment

Читати далі: Святої мучениці Тетяни

 

Іван Хреститель

Вівторок, 20 січня 2015, 15:26

Іоан Предтеча, Іван Хреститель, Іоанн Предтеча, Іван Предтеча, Йоан Хреститель, Йоан Предтеча, Іоан Хреститель — пророк, мученик, після Діви Марії найбільший святий. Про пророка Господь Ісус Христосказав: «Серед народжених жонами не поставав (пророк) більший від Івана Хрестителя». Іван Хрестительпрославляється Церквою, як «янгол, і апостол, і мученик, і пророк, і свічар, і друг Христів, і пророків печатка, і заступник старої та нової благодаті, і серед народжених пречесніший, і світлого Слова глас».

Add a comment

Читати далі: Іван Хреститель

 

Святий Сильвестр

П'ятниця, 16 січня 2015, 21:42

Сильвестр святий, у старому Римі народжений і у святій вірі вихований, учнем був Кирина Пресвітера, від нього ж книжної премудрости і добрих звичаїв навчився, у дорослому віці своєму був гостелюбцем великим, з любови до Бога й до ближнього подорожніх уводив у дім свій і, вмиваючи їм ноги, пригощав їх, всілякий спочинок для них роблячи. Одного разу муж святий і ісповідник Христовий[2] єпископ Тимотей прийшов до Риму з Антіохії, проповідуючи Євангеліє Царства. Його Сильвестр у дім свій прийняв і з його святого життя й учення багато користав: був-бо досконалий у чеснотах і вірі.

Add a comment

Читати далі: Святий Сильвестр

   

Свята мати сім'ї

Четвер, 15 січня 2015, 12:14

ДЖАННА  БЕРЕТТА  МОЛЛА     - МАТИ, ДОКТОР МЕДИЦИНИ (1922 - 1962)

Амос, 1:13.Біблія.

Сьогодні витає творча пропозиція: закупити  сільські  садиби  в мальовничих селах Андрієвичі  Емільчинського району Житомирської області  на землях льону  та  вишивання, на батьківщині  Тетяни Майданович – авторки  рукопису “Насіння  диких  трав”,  у селі  Горобіївка Канівського  району, Черкаської області –  в екологічно чистих   нішах,  заснувати  дві  Жіночі  гімназії  імені Джанни Беретти Молли  та Жіночий  інститут  християнської етики  ім.Джанни Беретти Молли  для поліпшення умов виховання  дівчат  у дусі християнського послуху.

Add a comment

Читати далі: Свята мати сім'ї

 

Пізнай Святого Миколая у собі

П'ятниця, 19 грудня 2014, 03:13

Про сьогоднішнє свято, здається, знаємо багато, але мабуть, більше не знаємо, як маємо відомостей про нього. Цей святий зробив стільки чудес, допоміг стільком особам, врятував життя так багатьом людям, привернув здоров’я, встановив справедливість, витягнув з нещастя, усунув різні небезпеки, що всього ми не можемо знати й неможливо цього описати. А крім того, його духовна опіка, його святість дарована йому Богом, його любов до ближнього та Господа Бога такі значні, що людський розум збагнути не може. Бо як можна визначити, виміряти, збагнути рівень любові до ближнього, котрою палав святий Миколай? Його знає увесь християнський світ! А те, що він приходив з поміччю людям ще за життя, творячи чуда – свідчить про великий ступінь святості цієї особи.

Add a comment

Читати далі: Пізнай Святого Миколая у собі

   

Сторінка 25 з 51

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/