Головна

Історичні постаті у християнстві

«Завдяки Шептицькому УГКЦ стала справді національною Церквою»

Четвер, 26 березня 2015, 09:19

Голова Інституту національної пам’яті, історик, дослідник національно-визвольного руху в Україні Володимир В’ятрович розповів, хто такий митрополит Андрей Шептицький, рік якого відзначаємо, для українського народу.

Пане Володимире, чи є щось у спадщині митрополита Андрея таке, що ви вважали б актуальним і сьогодні?

Add a comment

Читати далі: «Завдяки Шептицькому УГКЦ стала справді національною Церквою»

 

Чоловік, який світив іншим

Середа, 18 березня 2015, 23:18

У серпні 2000 року у м. Ірпінь було перепоховано прах отця-диякона Степана Мамчура, політвязня. Подаємо спогади про Степана Мамчура його побратимів Євгена Сверстюка, Валерія Марченка,Гілеля Бутмана, Семена Глузмана, Зіновія Антонюка, Івана Світличного.

Уривок із інтерв’ю з Євгеном Сверстюком

Безумовно, Василь Стус був героєм, і його зовсім не треба героїзувати. Бо у нас тепер знаходиться дуже багато цуциків, які вискакують на п’єдестал і вдають із себе левів.

Add a comment

Читати далі: Чоловік, який світив іншим

 

«Найкращий мій татусь»

Середа, 25 лютого 2015, 11:12

1 листопада 2014 року в УГКЦ та в Україні розпочався Рік митрополита Андрея Шептицького. Верховна Рада України в червні минулого року проголосувала за відзначення 150-річного ювілею від дня народження Митрополита на державному рівні.

Андрей Шептицький народився 29 липня 1865 р. Очолив Українську Греко-Католицьку Церкву 1901 року. І був її очільником аж до своєї смерті 1 листопада 1944 р. Митрополит Андрей походить із давнього українського графського роду Шептицьких.

Add a comment

Читати далі: «Найкращий мій татусь»

   

Йосип Сліпий - голова Української підпільної церкви (частина VІ)

Неділя, 22 лютого 2015, 22:00

Наша Церква, наш народ має багато героїв давніх і сучасних, але до тих, без сумніву найбільших, належить Блаженніший Патріарх Кир Йосиф Сліпий. Ця постать є прикрасою цілої Вселенської Церкви, належить до історії віків. Що лягло в основу всієї діяльності нашого Блаженнішого Патріарха Йосифа? Відповідь проста, але ясна. - Його відданість Христові, його відданість своїй Церкві, любов до свого народу та готовність на жертву й терпіння за святу справу.

Add a comment

Читати далі: Йосип Сліпий - голова Української підпільної церкви (частина VІ)

 

Йосип Сліпий - голова Української підпільної церкви (частина V)

Неділя, 22 лютого 2015, 11:59

Розділ III. Спадщина Йосипа Сліпого

3.1 Пасторальна праця

Доля митрополита Йосипа Сліпого склалася так, що на протязі майже двох десятків років він, перебуваючи в ув’язненні, був усунутий від управління своєю Церквою. Звичайно, під час заслання він, як Глава Української Греко-Католицької Церкви, видавав пастирські листи, проводив роботу для зміцнення своєї Церкви, зокрема, назначав адміністраторів, а 4 лютого 1963 року[114] по дорозі з Сибіру до Риму висвятив у готелі в Москві о. Василя Величковського на єпископа - щоб він міг на місці опікуватися Католицькою Церквою. Але цього, звичайно, було мало для того, щоб відродити зруйновану більшовиками Церкву.

Add a comment

Читати далі: Йосип Сліпий - голова Української підпільної церкви (частина V)

   

Сторінка 23 з 51

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/