Головна

Парафія св.Миколая Чудотворця - Аскольдова Могила

Пам’яті Йосафати Гордашевської

Четвер, 24 листопада 2011, 22:46

20 листопада на Аскольдовій Могилі вірні парафіяни просили заступництва у св. Йосафати Гордашевської.

Народжена у Львові, Михайлина (сестра Йосафата) Гордашевська стала першою черницею згромадження Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії. Під її керівництвом семеро перших послушниць розпочали свою духовну формацію. Саме сестра Йосафата започаткувала служіння в галузі освіти й охорони здоров'я, також відповідала та курувала відкриття нових місій.

Add a comment

Читати далі: Пам’яті Йосафати Гордашевської

 

Шляхами історії

Неділя, 30 жовтня 2011, 22:14

22 жовтня, в суботу, група парафіян церкви Святого Миколая на Аскольдовій Могилі, у Києві, здійснила поїздку до трьох історичних місць на Черкащині, де творилися одні з найвизначніших сторінок української історії. Ми відвідали Чигирин – гетьманську столицю часів гетьманування Богдана Хмельницького. Оглянули музей та відновлену резиденцію Богдана Хмельницького. Побачене приємно вражає своєю красою. За допомогою екскурсовода дізналися про умови життя і звичаї того часу.

Add a comment

Читати далі: Шляхами історії

 

Дорога до Риму

Вівторок, 25 жовтня 2011, 19:57

З 13 по 21 жовтня громада греко-католиків з київських церков на чолі з парохом Церкви Св. Миколая, що на Аскольдовій Могилі о.Ігорем Онишкевичем, перебувала на прощі до Риму. Серед 45 прочан основну більшість становили мешканці Києва, а також Львова,  Тернополя та Житомира.

У самому Римі ми фактично перебували всього півтора дні, а решта часу – це була дорога до нього. Ми відбули святі літургії з місцевими греко-католицькими священниками та о. Ігорем в містах Європи:  Брно (Чехія), Відні (Австрія), Римі (Італія) і Празі (Чехія). Протягом всієї дороги, а це 5 ночей та декілька днів уривками в автобусі, ми мали щодня Утреню, Вечірню, Літургію годин, Божественну Літургію, і молитву на вервичці  за участю о. Ігоря і наших парафіянок Дмитровської Руслани (учасниці церковного хору Церкви Св. Миколая, що на Аскольдовій могилі ) та Ірини Журило (з тієї ж парафії), яка допомагала нам молитися на вервичці. Вервички о. Ігор всім подарував перед поїздкою. А також ми  мали з собою   значки із зображенням Папи Римського Івана Павла II біля Церкви на Аскольдовій могилі під час його туру Україною у 2001році. Парохам, з якими ми проводили Святі Літургії у Європі, також було подаровано ці відзнаки.

Add a comment

Читати далі: Дорога до Риму

   

Перемога нашого колективу

Вівторок, 18 жовтня 2011, 15:15

15–16 жовтня у м. Вишгород пройшов ІІІ фестиваль-конкурс «Вишгородська Покрова». Організаторами конкурсу виступили Вишгородська міська рада, вишгородський міський хор «Коралі», громада собору Вишгородської Богородиці УГКЦ та міський центр творчості «Джерело».

Церкву св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі на конкурсі представляв жіночий ансамбль «Аніма» (керівник Надія Кучерява), який другий рік поспіль долучається до цього гарного пісенного свята.

Add a comment

Читати далі: Перемога нашого колективу

 

ЗВІТ №18 про надання матеріальної допомоги “Шкільний портфелик” дітям, покинутим матерями, які відбувають покарання в місцях позбавлення волі (01.09.2011 р.)

П'ятниця, 07 жовтня 2011, 13:29

Коштом пожертвувань п.Ніни Харчук (орг-ція ЛІС) зібрані та відправлені посилки з матеріальною допомогою з нагоди початку нового навчального року дітям, матері яких відбувають покарання у місцях позбавлення волі.

Допомога надавалась зошитами, щоденниками, канцелярськими приладдями, продуктами, солодощами, гігієнічними засобами, речами особистого вжитку, що надійшли від жертводавців. Кожна дитина отримала в подарунок молитовничок.

Add a comment

Читати далі: ЗВІТ №18 про надання матеріальної допомоги “Шкільний портфелик” дітям, покинутим матерями, які відбувають покарання в місцях позбавлення волі (01.09.2011 р.)

   

Сторінка 75 з 110

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/