Головна

Парафія св.Миколая Чудотворця - Аскольдова Могила

Cходження Святого Духа

Вівторок, 05 червня 2012, 12:48

«Ми бачили світло істини,  ми прийняли Духа Небесного, ми знайшли віру істинну, Нероздільній Тройці поклоняємося, Вона cпасла нас» ( Стиховня вечірні 50-ці)

Світлий празник Пасхи завершується не менш світлим і великим празником Святої П’ятидесятниці. З богослужби П’ятидесятинці прийшла до наших щоденних молитов нам добре знана молитва до св. Духа:  « Царю небесний…», яка благословляє кожне наше Богослужіння.

День Св. П’ятидесятниці святкує саму подію сходження святого Духа на апостолів, а понеділок призначений на віддання особливої чести св. Духові, як третій Божі особі . Про це Синаксар понеділка так каже: «В цей  день, в понеділок 50-ці, празнуємо того все святого  й животворного і всесильного Духа, єдиного з Тройці Бога, єдино гідного, єдиносущного і єдино славного Отцю і Синові… Сам так розповідає про це велике свято отець Юліан Катрій у своїй книзі «Пізнай свій обряд».

Add a comment

Читати далі: Cходження Святого Духа

 

ІХ всеукраїнський фестиваль-конкурс духовної пісні «Аскольдів глас»

Субота, 26 травня 2012, 01:27

20 травня 2012 р. Б. в церкві св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій могилі пройшов ІХ всеукраїнський фестиваль-конкурс духовної пісні «Аскольдів глас». Фестиваль був одним із заходів до 20-річного ювілею від початку моління на Аскольдовій могилі, а також 1130 річниці з дня народження святого Аскольда-Миколая для неба.

У фестивалі-конкурсі взяло участь вісім співаків-солістів, родом із Львівщини, Івано-Франківщини, Тернопільщини, Рівненщини, Київщини, Луганщини та Криму.

Add a comment

Читати далі: ІХ всеукраїнський фестиваль-конкурс духовної пісні «Аскольдів глас»

 

«Крила Надії»

Середа, 09 травня 2012, 13:30

Є і між дарами різниця, але Дух той самий;  різниця теж і між служінням, але Господь той самий. Різниця є і між ділами, але Бог той самий, який усе в усіх робить.  (I Кор. 12, 4-6)

Дорогі в Христі, «Крила Надії» продовжує своє служіння, душпастирська праця та домашня опіка з 1998 року разом з о. Анатолієм та волонтерами, кожну першу п’ятницю місяця відвідують людей похилого віку, які терплять фізично і духовно, просять  про духовну науку та підтримку, вони потребують сторонньої допомоги.

Add a comment

Читати далі: «Крила Надії»

   

День Жінок-Мироносиць на Аскольдовій Могилі

Понеділок, 30 квітня 2012, 17:42

Без неї? Ні! Уже ніколи!

Вона – надія і кермо.

Хто питомець святої школи –

Той не піде в гріха ярмо...

В покорі я складаю руки:

Ми поруч у житті йдемо.

Мої тривоги серця звуки,

Мої степи, мої Карпати

І втіху стріч і щем розлуки

Покрий любов’ю Божа мати!

Add a comment

Читати далі: День Жінок-Мироносиць на Аскольдовій Могилі

 

Томина неділя на Аскольдовій Могилі

Вівторок, 24 квітня 2012, 12:59

Томина неділя рясніла подіями на Аскольдовій Могилі.

У День Антипаски Владика Йосип у спів служінні з отцями церкви посвятив оновлений місійний Хрест світлої пам’яті ієромонаха Василя Вороновського, який вперше відвідав нашу святиню у дні храмового свята 2004 року Божого. http://askoldova-mohyla.org/uk/item,2021; http://askoldova-mohyla.org/uk/item,3597

Оновлений Хрест возведено коштами наших парафіян Віктора та Марія (їхніми коштами був зведений і перший дерев’яний хрест). Розп’яття. відлите у бронзі,  перенесено зі старого Хреста (скульптор Олесь) – це офіра Ігор Давидова (розп’яття було вилите у його ливарні).

Add a comment

Читати далі: Томина неділя на Аскольдовій Могилі

   

Сторінка 71 з 110

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/