Головна

Історичні постаті у християнстві

Велике серце, відкрите Богові: інтерв’ю з Папою Франциском (ч. 2)

Неділя, 22 вересня 2013, 02:28

Досвід керівництва Церквою

Який досвід керівництва Церквою допоміг сформувати отця Берґольйо, що був провінціалом Товариства Ісуса? Стиль управління Товариства передбачає, що рішення ухвалює керівник, хоча й не без інтенсивних консультацій з радниками. Тож я питаю: «Чи вважаєте Ви, що Ваш досвід керівництва у минулому згодиться при керуванні Вселенською Церквою? Після короткого роздуму лунає відповідь:

Add a comment

Читати далі: Велике серце, відкрите Богові: інтерв’ю з Папою Франциском (ч. 2)

 

Велике серце, відкрите Богові: інтерв’ю з Папою Франциском (ч. 1)

Неділя, 22 вересня 2013, 02:21

Примітка редактора: Це інтерв’ю з Папою Франциском відбулося під час трьох зустрічей у серпні 2013 р. у Римі. Інтерв’ю взяв Антоніо Спадаро SJ, головний редактор La Civilt? Cattolica — італійського єзуїтського видання. Інтерв’ю проводилось від імені La Civilt? Cattoliа, America, та кількох інших єзуїтських ЗМІ. Редакційні колегії кожного видання готували питання і передавали їх о. Спадаро, а той їх систематизував. Розмова провадилася італійською мовою. Add a comment

Читати далі: Велике серце, відкрите Богові: інтерв’ю з Папою Франциском (ч. 1)

 

Різдво Пресвятої Богородиці

Субота, 21 вересня 2013, 08:55

У невеличкому галілейському місті Назареті жила літня подружня пара - Іоаким і Анна. Обоє були праведні і благочестиві. Святе подружжя Іоаким і Анна довгий час були бездітними і плакали про те, що у них немає дітей. Одного разу Іоаким у велике свято приніс в Єрусалимський храм дари Господу Богу. Але священик не захотів прийняти дарів Іоакима, тому що він був бездітний, а діти вважалися благословенням Божим.

Add a comment

Читати далі: Різдво Пресвятої Богородиці

   

Духовний скарб Андрея Шептицького

Четвер, 05 вересня 2013, 15:14

4 вересня Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, узяв участь у заходах, присвячених 100-річчю відтоді, як митрополит Андрей (Шептицький) урочистим актом проголосив передачу Національного музею в дар українському народові. У цьому святковому заході взяли також участь: Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор (Возьняк), міський голова Львова, представники влади міста й області, духовенство, мистецтвознавці та інші зацікавлені особи.

Add a comment

Читати далі: Духовний скарб Андрея Шептицького

 

Cлідами владики Миколая Чарнецького

Неділя, 01 вересня 2013, 23:51

Ось і сповнилася нарешті моя давня мрія: побувати на батьківщині українського чудотворця. Торік, у середині січня, перебуваючи вдома під час Різдвяних свят, вдалося відвідати село Семаківці Городенківського району Івано-Франківської області. Оскільки ця поїздка, спланована ще в Іспанії під час телефонних переговорів зі семаківським парохом отцем Василем Скрипкою, відбулася, як «по маслу», то своїми гостинами я залишився дуже задоволений.

Add a comment

Читати далі: Cлідами владики Миколая Чарнецького

   

Сторінка 39 з 51

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/