Головна

Історичні постаті у християнстві

Апостол Андрій Первозванний

П'ятниця, 13 грудня 2013, 00:45

13 грудня Апостол Андрій був братом первоверховного апостола Петра і походив з міста Віфсаїди, що в Палестині.

З юних років він надавав перевагу духовним, вічним цінностям і тому коли почув проповідь Іоана Хрестителя про покаяння, став його учнем. Іоан смиренно називав своє служіння лиш звісткою про прихід Того, хто стане втіленням усіх старозавітних пророцтв, усіх очікувань людства. Тому коли він, вказуючи на Ісуса, мовив: "Ось Агнець Божий, що на Себе гріх світу бере!", Андрій відразу пішов за Христом.

Add a comment

Читати далі: Апостол Андрій Первозванний

 

Сестра Василіянка Клавдія Федаш та Сестра Служебниця Єроніма Химій – учасниці ІІ Ватиканського Собору

Понеділок, 25 листопада 2013, 13:55

У липні 2012 р., в Італії вийшла друком книжка «Матері Собору. Двадцять три жінки на ІІ Ватиканському Соборі» – (Madri del Concilio. Ventitr? donne al Vaticano II) про черниць та мирянок, які брали участь у Другому Ватиканському Соборі як слухачки-аудиторки, запрошені Папою Павлом VІ. Книжку написала Адріана Валеріо, італійський теолог та історик, професор історії християнства та історії Церкви університету «Федеріко ІІІ» в Неаполі.

Add a comment

Читати далі: Сестра Василіянка Клавдія Федаш та Сестра Служебниця Єроніма Химій – учасниці ІІ Ватиканського Собору

 

Архангел Михаїл – полководець вірних Богові ангелів

Четвер, 21 листопада 2013, 01:10

Небесних Сил Архистратиже,  повсякчас молимо тебе ми, недостойнi,щоб твоїми молитвами охороняв i покровою духовної твоєї слави захищав нас,що усердно припадаємо до тебе i взиваємо:вiд напастей спасай нас як старшина Небесних Сил. (Тропар, глас 4)

21 листопада (за старим стилем – 8 листопада) Церква відзначає свято Собору Архистратига Михаїла і всіх Небесних Сил безплотних. Це свято було встановлене на початку IV століття на помісному Лаодикійському соборі

Add a comment

Читати далі: Архангел Михаїл – полководець вірних Богові ангелів

   

Духовний світ Блаженної Йосафати

Середа, 20 листопада 2013, 01:04

Ісусе, Ти моя мудрість, сила і потіха, щастя і скарб тут і у вічності. — преп. Йосафата

Той, хто сьогодні ступає слідами Христа, є Його свідком у світі. Складаючи обіти, богопосвячена особа передає послання Христової любові братам і сестрам.

Віруюча людина, котра отримує покликання як дар, може “переступити” матеріальні потреби, залишити дім, найулюбленіших, найближчих осіб, зв`язок з іншими, і є здатною вчинити з себе цілковитий дар для Бога.

Add a comment

Читати далі: Духовний світ Блаженної Йосафати

 

Під стягом свого патрона він ніс Боже Слово, підтримував іскру віри, надії та любові

Вівторок, 19 листопада 2013, 18:50

На жаль, у нашому журналістському житті часто трапляється так, що згадуємо про людей, коли вони відзначають або ювілеї, або ж відходять на вічний спочинок. Іменини у цьому ж ряду. Про отця Головацького хотілося написати раніше, проте повсякденні клопоти чомусь завжди стояли на заваді у здійсненні цього задуму. Жалію, що не поспілкувався зі священиком, не прислухався до його мудрих слів і порад.

Add a comment

Читати далі: Під стягом свого патрона він ніс Боже Слово, підтримував іскру віри, надії та любові

   

Сторінка 36 з 51

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/