Головна

Світ

Папа: Коли життя здається даремним, Бог нагадує: «Ти моя люба дитина»

Середа, 28 жовтня 2020, 17:53

cq5dam.thumbnПодія Хрищення Ісуса в Йордані стала черговою зупинкою Папи Франциска у роздумах про молитву, якими він ділиться під час загальних аудієнцій. Завершивши попереднього разу розглядом псалмів приклади молитви в Старому Завіті, промовляючи до вірних 28 жовтня 2020 року він перейшов до постаті Ісуса.

Add a comment

Читати далі: Папа: Коли життя здається даремним, Бог нагадує: «Ти моя люба дитина»

 

Папа: Християнинові без почуття гумору чогось не вистачає

П'ятниця, 10 липня 2020, 11:23

cq5dam.thumbnail.cropped.750.422Думками про джерело радості Святіший Отець поділився у розмові із засновницею спільноти «Нові горизонти»

«Почуття гумору – це найлюдяніше наставлення, найближче до Божої благодаті», – стверджує Папа Франциск. Це ствердження знаходимо у першій частині книги «Бог є Радість» авторства К’яри Аміранте, засновниці спільноти «Нові Горизонти», що займається підтримкою тих, хто потрапив у тенета наркоманії, азартних ігор, проституції, хто став жертвою соціальної маргіналізації й відкинення власною родиною. Книга розповідає про візит Святішого Отця до цієї спільноти, який відбувся 24 вересня 2019 р. у контексті відзначення її 25-річчя.

Add a comment

Читати далі: Папа: Християнинові без почуття гумору чогось не вистачає

 

Таємницею єдності в розмаїтті є дар

Вівторок, 02 червня 2020, 10:47

cq5dam.thumbnail.cropped.1000.563Ми всі різні, але однакові в гідності Божих дітей. Святий Дух нагадує нам про те, що джерелом єдності є дарування себе іншим, ділитися отриманим від Бога даром. На заваді цьому стоять нарцисизм, почуватися жертвою та песимізм. Думками про це Святіший Отець поділився у проповіді з нагоди П’ятидесятниці.

«Дари є різноманітні, а Дух – той самий. І служіння різноманітні, а Господь той самий. І дії різноманітні, а Бог той самий», – писав святий Павло у першому Посланні до Коринтян, уривок з якого прозвучав під час Святої Меси, яку Папа Франциск відслужив у базиліці Святого Петра у Ватикані в Неділю П’ятидесятниці 31 травня 2020 року. На відміну від того, про що оголошувалося раніше, Святіший Отець відслужив її на катедральному престолі базиліки, а в Євхаристійній молитві взяли участь коло півсотні вірних.

Add a comment

Читати далі: Таємницею єдності в розмаїтті є дар

   

Шляхами Мойсея (нотатки подорожнього)

Середа, 29 квітня 2020, 10:00

101За легендою, той, хто зустріне схід сонця на горі Мойсея в Єгипті, – отримає відпущення усіх гріхів. Зацікавлений такою перспективою, спеціальний кореспондент Дмитро Мірецький на власному досвіді переконався, що спокутувати гріхи в такий спосіб зовсім не так вже і легко…

Add a comment

Читати далі: Шляхами Мойсея (нотатки подорожнього)

 

Надзвичайні ініціативи Папи: екуменічна молитва та позачергове «Urbi et Orbi»

Понеділок, 23 березня 2020, 11:51

750.422Відповісти вселенськістю молитви на пандемію вірусу закликав Папа Франциск, оголошуючи про дві молитовні ініціативи та висловлюючи солідарність із населенням Хорватії, що постраждало від землетрусу.

Перед обличчям тривоги, яку переживає світ, Папа Франциск запросив усіх християн об’єднатися наступної середи в молитві.

Add a comment

Читати далі: Надзвичайні ініціативи Папи: екуменічна молитва та позачергове «Urbi et Orbi»

   

Сторінка 5 з 56

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/