Головна

Християнське вчення

«Символ віри»: що таке Церква?

Середа, 10 березня 2021, 11:24

his-beatitude-42-2У 42-му випуску відеопроєкту «Блаженніший Святослав: #доступно_про_важливе» Глава УГКЦ роздумав над дев’ятим членом «Символу віри»: «Вірую в єдину, святу, соборну й апостольську Церкву». Нижче пропонуємо текстову версію катехизи.

Слава Ісусу Христу!

Дорогі в Христі брати і сестри, минулого розу ми роздумували над восьмим членом «Символу віри», у якому ісповідуємо божество Святого Духа. Ми відкривали Його освячувальну дію в житті людини, говорили про Його благодать.

Add a comment

Читати далі: «Символ віри»: що таке Церква?

 

«Символ віри»: хто такий Святий Дух?

Вівторок, 02 березня 2021, 10:18

his-beatitude-41-2У 41-му випуску відеопроєкту «Блаженніший Святослав: #доступно_про_важливе» Глава УГКЦ роздумав над восьмим членом «Символу віри»: «І в Духа Святого, Господа животворящого, що від Отця ісходить, що з Отцем і Сином рівнопоклоняємий і рівнославимий, що говорив через пророків». Нижче пропонуємо текстову версію катехизи.

Слава Ісусу Христу!

Дорогі брати і сестри, продовжуємо нашу мандрівку членами нікейсько-царгородського «Символу віри», який передає нам основні правди віри апостолів і Передання святої Вселенської Церкви. Сьогодні запрошую вас роздумати над восьмим членом «Символу віри», який каже: «[Вірую] І в Духа Святого, Господа животворящого, що від Отця ісходить, що з Отцем і Сином рівнопоклоняємий і рівнославимий, що говорив через пророків».

Add a comment

Читати далі: «Символ віри»: хто такий Святий Дух?

 

«Символ віри»: про другий славний прихід Ісуса Христа і страшний суд

П'ятниця, 26 лютого 2021, 11:55

40__2_У 40-му випуску відеопроєкту «Блаженніший Святослав: #доступно_про_важливе» Глава УГКЦ роздумав над сьомим членом «Символу віри»: «І вдруге прийде зі славою судити живих і мертвих, а його царству не буде кінця». Нижче пропонуємо текстову версію катехизи.

Слава Ісусу Христу!

Дорогі в Христі брати і сестри, продовжуємо нашу з вами захоплюючу мандрівку членами «Символу віри», які ми отримали від апостолів через отців Вселенських соборів у Нікеї та Царгороді. Сьогодні ми з вами роздумаємо над сьомим членом «Символу віри», який каже, що той Господь, в якого ми віруємо, знову прийде у славі судити живих і мертвих, а його царству не буде кінця. Що означають ці слова? Який зміст нашому з вами життю, нашій з вами мандрівці до неба, цей «Символ віри» освітлює і надає?

Add a comment

Читати далі: «Символ віри»: про другий славний прихід Ісуса Христа і страшний суд

   

«Символ віри»: куди саме вознісся Ісус Христос і що таке правиця Отця?

Понеділок, 15 лютого 2021, 15:10

his-beatitude-39-2У 39-му випуску відеопроєкту «Блаженніший Святослав: #доступно_про_важливе» Глава УГКЦ роздумав над шостим членом «Символу віри»: «І вознісся на небо, і сидить праворуч Отця». Нижче пропонуємо текстову версію катехизи.

Слава Ісусу Христу!

Дорогі в Христі брати і сестри, продовжуємо нашу мандрівку апостольським «Символом віри», який нам передали Отці Нікейського і Царгородського Вселенських Соборів. Сьогодні розглянемо шостий член цього «Символу віри», котрий нам каже, що ми віримо в нашого Спасителя, який вознісся на небо і сидить праворуч Отця. Що означають ці слова? Що вони нам об’являють? Чому вони такі важливі для того, щоби правильно вірити, відповідно до апостольського передання і нашої святої Традиції?

Add a comment

Читати далі: «Символ віри»: куди саме вознісся Ісус Христос і що таке правиця Отця?

 

«Символ віри»: значення події Воскресіння Ісуса Христа для віруючої людини

Середа, 10 лютого 2021, 11:11

his-beatitude-38-2У 38-му випуску відеопроєкту «Блаженніший Святослав: #доступно_про_важливе» Глава УГКЦ роздумав над п’ятим членом «Символу віри»: «І воскрес у третій день, згідно з Писанням». Нижче пропонуємо текстову версію катехизи.

Христос народився!

Дорогі в Христі брати і сестри, продовжуємо нашу духовну мандрівку шляхами віри апостолів, учителів Церкви, – шляхами нікейсько-царгородського «Символу віри». Сьогодні я запрошую вас роздумати над п’ятим членом «Символу віри», який так урочисто, мало не радісним співом, каже нам про те, що Христос воскрес у третій день, згідно з Писанням.

Add a comment

Читати далі: «Символ віри»: значення події Воскресіння Ісуса Христа для віруючої людини

   

Сторінка 3 з 117

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/