Головна

Тема номера

Заява ВРЦіРО з приводу ескалації насильства у Києві

Середа, 19 лютого 2014, 20:31

Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій рішуче засуджує насильство, кровопролиття та вбивства, що мали місце у Києві 18 лютого 2014 року та тривають досі.

Ми знову і знову закликаємо, просимо й благаємо сторони протистояння припинити силові дії, а представників влади й опозиції продовжити переговори. До завершення переговорів ми закликаємо владу і опозицію негайно зупинити силові дії з обох боків.

Add a comment

Читати далі: Заява ВРЦіРО з приводу ескалації насильства у Києві

 

Розпорядження Отця і Глави УГКЦ щодо позиції і поведінки духовенства в теперішній суспільно-політичній ситуації в Україні

Середа, 19 лютого 2014, 17:45

Дорогі брати у священичому служінні! У зв’язку із драматичною ситуацією в нашій країні хочу нагадати всім вам фундаментальні норми священичого служіння:

1.    Церква – спільнота дітей Божих, об’єднаних вірою в Триєдиного Бога, а священик є служителем цієї спільноти, образом Христа - Доброго Пастиря, діяльно присутнім серед свого народу.

Add a comment

Читати далі: Розпорядження Отця і Глави УГКЦ щодо позиції і поведінки духовенства в теперішній суспільно-політичній ситуації в Україні

 

Майдан: «Цирк Батерфляй», чи Хрестовий похід

Вівторок, 18 лютого 2014, 04:32

Архієпископ Томас Ґалліксон, Апостольський нунцій в Україні, продовжує у своєму блозі роздуми про Україну. Цього разу він порівняв ситуацію в Україні з короткометражним фільмом «Цирк Батерфляй». Пропонуємо вам повний текст його роздумів.

Архієпископ Томас Едвард Ґалліксон у своєму блозі пише:

Я би хотів, щоби люди за межами України мали більшу пошану до людей, яких я тепер почав глибоко поважати та любити так як незабаром буде два з половиною роки як я живу в Києві та околицях. Ваш пересічний іноземний кореспондент, який навіть жив довгі роки біля якоїсь столиці-сусіда не розуміє: українці є унікальними й такою ж є їхня країна.

Add a comment

Читати далі: Майдан: «Цирк Батерфляй», чи Хрестовий похід

   

«Свободу та гідність нам не надає президент чи закон. Ці цінності нам дані Богом…»

Неділя, 16 лютого 2014, 20:43

16 лютого, в Неділю про блудного сина, Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук) під час проповіді на Божественній Літургії в Патріаршому соборі Воскресіння Христового УГКЦ, що у Києві, наголосив, що сьогодні ми переживаємо особливий момент віднайдення гідності українця.

«Цей час багато мислителів окреслило як «революція гідності». Та свободу та гідність не надає нам певний президент, чи якийсь закон. Ці цінності нам дані Богом.

Add a comment

Читати далі: «Свободу та гідність нам не надає президент чи закон. Ці цінності нам дані Богом…»

 

Національний Акт Свободи

П'ятниця, 14 лютого 2014, 18:08

Найвищою і непорушною цінністю людей в Україні є свобода.

Прагнення свободи, захисту гідності і справедливості, обурення проти обману, насильства, приниження і свавілля з боку влади змусили мільйони громадян України вийти на мирний протест.

Add a comment

Читати далі: Національний Акт Свободи

   

Сторінка 121 з 148

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/