Головна

Тема номера

Як святкувати Великдень

Четвер, 17 квітня 2014, 03:18

Великий Четвер фактично розпочинає найближче духовне приготування до святкування Великодня – Світлого Празника Христового Воскресіння. За древнім християнським Переданням саме у цей день відбулася Тайна Вечеря, на якій Ісус Христос встановив Таїнство Пресвятої Євхаристії і Таїнство Священства.

Першу Службу Божу в історії людства відправив сам Христос у четвер ввечері у часі Його Пасхальної Вечері з учнями. Того дня розпочалось принесення Безкровної Христової Жертви за Спасіння всього світу. Тому Великий Четвер нічим не поступається у своєму значінні іншим великим святам християнської Церкви.

Add a comment

Читати далі: Як святкувати Великдень

 

«Страсний тиждень – велика нагода пережити з Богом смерть, а потім – Воскресіння»

Вівторок, 15 квітня 2014, 08:13

Важливо, щоб жодна краплі крові ні на Голгофі, ні на Майдані не була пролита намарне.

Владика Йосиф зазначив, що Страсний тиждень – це час наруги над світлом, добром, любов’ю, але це водночас велика нагода пережити з Богом смерть, аби потім пережити Воскресіння.

«Якщо людина хоча б крок зробить до власного і Божого воскресіння, то Господь зробить до неї набагато більше цих кроків. І на якісь межі вони зустрінуться, бо Бог прийшов у світу, щоб повернути собі людину і ощасливити її», ? зазначив єпископ.

Add a comment

Читати далі: «Страсний тиждень – велика нагода пережити з Богом смерть, а потім – Воскресіння»

 

Вхід Господній в Єрусалим

Субота, 12 квітня 2014, 22:01

«Величаємо Тебе,  життєдавче  Христе, осанна в вишніх ми співаємо Тобі. Благословен хто йде, у ім'я Господнє.»

Сьогодні мільйони православних християн з вербою в руках, виходять на зустріч Божому Синові і співаючи пісню похвали: «Осанна на висотах Сину Давидів, благословен грядий, у ім'я  Господнє», прославляють Його тріумфальний в'їзд до м. Єрусалиму, древньої столиці Ізраїлю.

Add a comment

Читати далі: Вхід Господній в Єрусалим

   

Лазарева субота

Четвер, 10 квітня 2014, 23:20

Всесвітліші, всечесні отці, преподобні сестри, дорогі брати. Сьогодні ми переживаємо з вами Лазареву суботу. Це є такий особливий день в літургійному році. Ви, мабуть, вчора, як співали стихир на Літургії Наперед Освячених Дарів, то чули такі слова, що ось закінчилася Чотиридесятниця, фактично закінчився Великий піст і сьогодні ми починаємо Квітну тріоть: новий період, новий цикл в літургійному році, який безпосередньо прив’язаний до Пасхального Таїнства. Всі ті дні, які будемо переживати сьогодні, завтра, наступного тижня, безпосередньо вже впроваджують нас до цього Таїнства страждання, смерті і воскресіння Ісуса Христа.

Add a comment

Читати далі: Лазарева субота

 

Що таке справжня мудрість

Середа, 09 квітня 2014, 23:28

9 квітня Папа Франциск почав новий цикл катехез, присвячений даром Святого Духа і першу катехизу циклу він присвятив дару мудрості.

Святий Дух — це любов Бога, який робить з нашого серця свій будинок і входить в єдність з нами, вважає Папа, Він завжди з нас, Він в нашому серці.

Add a comment

Читати далі: Що таке справжня мудрість

   

Сторінка 115 з 148

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/