Головна

Тема номера

«Ми не ваші вороги, ми вам – брати у Христі»

П'ятниця, 20 червня 2014, 14:07

Не вірте пропаганді! Ми не ваші вороги, ми вам брати у Христі! Ми прагнемо бути добрими сусідами, мати дружні відносини і тісну співпрацю з вами.

Такими словами звертається Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав до російських братів-православних. Про це йдеться в матеріалі інформаційного агентства AsiaNews.it, який написаний на основі телефонної розмови з Предстоятелем УГКЦ.

Add a comment

Читати далі: «Ми не ваші вороги, ми вам – брати у Христі»

 

Празник Пресвятої Євхаристії

Четвер, 19 червня 2014, 21:40

«Хто їсть моє Тіло і п'є мою Кров, той має життя вічне, і я воскрешу його останнього дня», (Ів. 6, 54).

Свята Літургія, як Безкровна Жертва, це осередок культу й духовного життя Христової Церкви. А це тому, що на Святій Літургії здійснюється Тайна понад усі Тайни — Пресвята Тайна Євхаристії. Другий Ватиканський Собор в догматичній конституції про Церкву називає Євхаристійну Жертву «джерелом та звершенням цілого християнського життя» (§11). А в декреті про Пресвітерів сказано: «Бо в Святій Євхаристії поєднується усе духовне добро Церкви, тобто сам Христос» (§5).

Add a comment

Читати далі: Празник Пресвятої Євхаристії

 

Борис Ґудзяк: здобути власну гідність

Середа, 18 червня 2014, 13:44

Нам хочеться почати цю історію з прохання. Будь ласка, закрийте очі на кілька секунд. Тепер уявіть пустирище на околиці міста. А на ньому — закинутий, давно нікому не потрібний дитячий садочок «на чотири групи». Уявили? Приблизно те саме побачив молодий науковець і випускник семінарії Борис Ґудзяк, коли приїхав до Львова на початку 90-их. І саме із закинутого приміщення, давно нікому не потрібного дитячого садочка почалася історія відновлення одного з найкращих в нашій державі гуманітарних вузів — Українського Католицького Університету.

Add a comment

Читати далі: Борис Ґудзяк: здобути власну гідність

   

Уроки Майдану

Вівторок, 17 червня 2014, 02:32

Інавгурація Петра Порошенка, нового Президента України, що відбулася 7 червня, ніби спустила завісу після першого акту жорстокої драми самовідновлення України. Кривавий Майдан досі перед очима у багатьох, та й Україні ніхто не пророкує спокійного майбутнього.

Дехто вбачає розвиток в державі «чеченського сценарію», і як наслідок — громадянська війна, що раз у раз переходить у масові жорстокі сутички. Інші вважають, що Владімір Путін хоче для України іншого сценарію, «придністровського», який передбачає повільне поглинання окремих її частин та чіткий контроль Москви. Перед новообраним президентом стоять неабиякі виклики: створити уряд, примусити розвиватись зруйновану економіку, встановити мир на територіях, де, завдячуючи озброєним Росією «сепаратистам», не діють жодні закони.

Add a comment

Читати далі: Уроки Майдану

 

Неділя всіх святих

Субота, 14 червня 2014, 20:50

"Величаємо вас, апостоли, мученики, пророки і всі святі, і почитаємо святу пам'ять вашу, ви бо молите за нас Христа Бога нашого"

Величання на неділю Всіх святих

Восьма неділя після празника Пасхи, а перша після Зіслання Святого Духа називається неділею Всіх святих. Вона завершує коло рухомих свят. Цього дня наша Східна Церква віддає особливу почесть усім тим, які є плодом дарів Святого Духа. "У цей день, в неділю після П'ятдесятниці, — читаємо в синак­сарі цієї неділі, — святкуємо празник Всіх святих скрізь — в Азії, Лівії, Європі, на півночі й півдні. Цей празник наші божественні Отці установили й наказали святкувати після Зіслання Святого Духа, наче показуючи нам взір, як прихід всесвятого Духа вплинув на апостолів. Він освятив і зробив премудрими тих, що з нашої природи, щоб їх поставити на місце грішних ангелів, і Христові Богові привів: одних через муки і кров, инших через постійність у чеснотливому житті".

Add a comment

Читати далі: Неділя всіх святих

   

Сторінка 108 з 148

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/