Головна

Тема номера

«Молитва є невидимою благодатною ниткою нашої державної вишивки»

Четвер, 24 липня 2014, 11:16

«Чи став би Майдан Революцією Гідності без постійної присутності Церкви і духовного проводу?», – відповідь на це непросте питання шукає президент УКУ у своїй розмові з журналісткою газети «Львівська пошта» Ольгою Хворостовською.

«Ми, українці, десятиліттями живемо з півправдою, “подвійним дном”», – розповідає єпископ. На його думку, життя в неправді неплідне, не приносить жодної користі.

Add a comment

Читати далі: «Молитва є невидимою благодатною ниткою нашої державної вишивки»

 

Одвічна боротьба добра і зла

Вівторок, 22 липня 2014, 10:41

За нами залишився іще один трагічний тиждень боротьби української держави проти московитської агресії. Тиждень, що приніс нові невинні жертви. Тиждень, що заставив здригнутися увесь світ від жахіть російського тероризму, який воює під знаменом московського православ’я – збитий в українському небі малайзійський «Боїнг» уже став тим переломним моментом, після якого усяка підтримка тероризму московитів на Донбасі стає не просто неморальною, а відверто злочинною, нелюдською, антихристиянською.

Add a comment

Читати далі: Одвічна боротьба добра і зла

 

Православний тероризм

Понеділок, 21 липня 2014, 14:23

Тиждень, що минув, став тим водорозділом, який відділив «русскій мір» від світу, який визнає принаймні якісь етичні й моральні принципи. У цей самий час, коли Папа Франциск вчергове засудив тероризм, патріарх Кіріл благословив головного терориста на пострадянському просторі на нові «подвиги».

Це не сталося в одному моменті, це – тенденція. Свого часу В. Путін у якості прем’єра РФ заявив, що православ’я ближче до ісламу, аніж до католицтва. І в цьому виявився правий, принаймні, що стосується православ’я московського.

Add a comment

Читати далі: Православний тероризм

   

Чи можна любити ворога? Особливо такого

Четвер, 17 липня 2014, 23:40

Нас звикли називати друзями, навіть братськими народами. І можливо воно так і було, але путін і росіяни, які підтримують його, стали нашими ворогами. росія наш ворог. Хто б міг так масово та в голос говорити пре це ще рік назад? росія наш ворог. Важко звикати до цієї правди. Але як би це прикро не було - факти річ вперта.

росія наш ворог. І вони наші вороги не тому, що ми  з пересердя так говоримо або хочемо цим докорити - ні! Це, на жаль, гірка і підтверджена фактами правда. Правда, яка багатьох «колить в очі». З цією правдою маємо жити і мусимо вибудовувати своє подальше спільне життя з нашим ворогом.

Add a comment

Читати далі: Чи можна любити ворога? Особливо такого

 

Наш обов'язок - боронити

Середа, 16 липня 2014, 23:19

«Агресивна війна за своєю природою аморальна. У той трагічний момент, коли вибухає війна, керівники держави, яка зазнала нападу, мають право і зобов’язані захищати країну, застосовуючи навіть силу зброї» (КСДЦ 500) – однозначна норма соціальної доктрини Католицької Церкви. І якщо до тепер могли бути певні моральні сумніви щодо реальності московистької агресії на Україну, то в ніч на празник свв. Первоверховних Апостолів Петра і Павла обстріли українських військових з території РФ і подальше входження військ РФ на територію України, відхилили усякий сумнів у реальності агресії московитської терористичної держави проти України.

Add a comment

Читати далі: Наш обов'язок - боронити

   

Сторінка 105 з 148

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/