Головна

Тема номера

Народження Марії це джерело радості для світу

Субота, 20 вересня 2014, 23:40

Наша Церква в Утрені свята Народження Божої Матері співає отак: "Маріє, пречиста Богоро­дице, чиста Діво, спаси від всяких бід своє стадо, щоб ми прославляли й величали тебе, надіє всіх християн".

Церква загально відмовляється святкувати народжен­ня навіть найбільших свя­тих, бо вони у хвилині на­родження є забруджені первородним гріхом. Єди­ний виняток становить Христовий предтеча Йоан, який, за навчанням святих Отців Церкви, був звільне­ний від первородного гріха ради заступництва Божої Матері, що відвідала його матір Єлизавету, поки Йоан ще не народився (Лк. 1, 41). Робить Церква так тому, що ніхто не знає, що буде з новонародженої дитини, поки вона не підросте і влас­ним життям не докаже, чого вона вартує в Божих очах.

Add a comment

Читати далі: Народження Марії це джерело радості для світу

 

Лише з миром можна боронити свою землю, мову та Церкву

П'ятниця, 19 вересня 2014, 21:18

Розмова з отцем Михайлом Гарватом, священиком храму Різдва Пресвятої Богородиці у Львові

Близько тисячі загиблих, більше ніж три тисячі поранених військових — такі жертви боротьби за незалежність України. Напевно, кожної української сім’ї торкнулася війна: є знайомі, родичі, які мобілізовані, поранені, а то й полонені чи загиблі. Нині складний та важкий час для усіх. Як його пережити, як уникнути тривоги? Всі запитують про це.

Add a comment

Читати далі: Лише з миром можна боронити свою землю, мову та Церкву

 

Потреба молитви, але не тільки

Четвер, 18 вересня 2014, 09:25

За останній вже майже рік наш нарід молився.

Віруючі люди радо і з переконання, переймали заклики своїх Церков чи релігійних організацій і молилися. Не перестали молитись і сьогодні.

Церкви та релігійні організації не перестали молитись, закликати до молитви і навіть до покаянних практик, таких, як піст. Вони при різних нагодах дальше моляться і закликають до щирої молитви.

Add a comment

Читати далі: Потреба молитви, але не тільки

   

«І сказав Господь: Що ти зробив? Голос крови брата твого взиває до Мене з землі» (Бут. 4, 10).»

Понеділок, 15 вересня 2014, 14:48

Новий тиждень розпочався для України початком виборчих перегонів, які на певний час змусять суспільство забути про криваві жертви на Сході, про мордерства, вбивства, тортури, викрадення, про несправедливість. Але забуваючи про них, суспільство їх не позбудеться.

Нормальна людська психіка прагне сховатися, не пам’ятати про усе це насильство, жорстокість. Але труни героїв та герої-каліки будуть і далі стукати до серця, до совісті.

Add a comment

Читати далі: «І сказав Господь: Що ти зробив? Голос крови брата твого взиває до Мене з землі» (Бут. 4, 10).»

 

Це наша і ваша боротьба за свободу!

П'ятниця, 12 вересня 2014, 15:01

Якщо сьогодні Європа віддасть Україну в руки Росії, то невдовзі і сама загине – остерігає Блаженніший Святослав, Глава Української Греко-Католицької Церкви. Основна помилка Європи – на його думку – полягає в тому, що Європейський Союз декларує відданість певним цінностям, однак не може їх боронити.

Add a comment

Читати далі: Це наша і ваша боротьба за свободу!

   

Сторінка 101 з 148

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/