Головна

Україна

Апостольський нунцій Іван Юркович: В Україні завжди почуваюся як удома

Середа, 19 січня 2011, 09:56

У часі перебування в період Різдвяних свят в Івано-Франківську Апостольський нунцій в Україні Його Преосвященство архієпископ Іван Юркович радо погодився дати ексклюзивне інтерв'ю для газети «Галичина».

– Ваша Екселенціє, сьогодні держава-місто Ватикан підтримує дипломатичні відносини зі 178 країнами світу. Чи виступають Католицька Церква і Святий Престол також суб'єктами міжнародного права?

– Саме так. Для Церкви існування Ватикану – це не лише історичний залишок Папської держави, а насамперед юридична інституція міжнародного права з усіма прерогативами суверенної держави, існування якої повністю присвячене забезпеченню функціонування Католицької Церкви і Святого Престолу. Add a comment

Читати далі: Апостольський нунцій Іван Юркович: В Україні завжди почуваюся як удома

 

Святе Богоявлення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа

Понеділок, 17 січня 2011, 19:23

19 січня 2009 року

Святе Богоявлення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа

Коротка історія

Свята Церква перед празником Господнього Богоявлення у богослуженнях звертається до своїх вірних: "Вифлеєм залишивши, преславне чудо, спішімо до Йордану душею гарячою і там побачимо страшне таїнство" (Світилен утрені з 3 січня). Це таїнство Господнього Богоявлення, це Хрещення Господа нашого Ісуса Христа в ріці Йордані. У цьому таїнстві Ісус Христос об'являє себе як Месію і Спасителя. Про Його Боже післанництво свідчить при Хрещенні сам Отець Небесний голосом із неба: "Ти єси Син мій любий, у тобі - моє уподобання" (Мр. 1, 11); свідчить Святий Дух, що у вигляді голуба сходить на Нього; свідчить і святий Йоан Хреститель, вказуючи на Нього: "Ось Агнець Божий, який гріхи світу забирає" (Йо. 1, 29).

Add a comment

Читати далі: Святе Богоявлення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа

 

Св. Василія Великого

Четвер, 13 січня 2011, 09:49

Коротка історія празнику Обрізання ГНІХ

Найближчою важливою подією із життя Ісуса Христа, що наступає після празника Христового Різдва, є Господнє Обрізання і надання імени. Святе Євангеліє про це так говорить: "Як сповнились вісім днів, коли мали обрізати хлоп'ятко, назвали Його Ісус — ім'я, що надав був ангел, перше, ніж Він почався у лоні" (Лк. 2, 21). Ісус Христос, як Бог і Законодавець, не був зобов'язаний виконувати релігійні приписи ізраїльського народу, та все таки Він їм добровільно підкорився і їх зберігав. З тієї причини Він восьмого дня після народження піддався обряду обрізання. Цю подію святкуємо першого січня. Add a comment

Читати далі: Св. Василія Великого

   

Різдвяний привіт Блаженнішого Любомира до вірних Української Греко-Католицької Церкви

Неділя, 09 січня 2011, 16:48

Дорогі у Христі!

Сьогодні – у неділю Святих отців – Євангеліє розповіло нам про родовід Ісуса Христа від Авраама аж до народження нашого Спасителя. Слухаючи цей докладний перелік поколінь, можна збагнути, що прихід Христа до людей був заздалегідь підготовлений, тобто Його поява на землі відбувалася за точним планом Небесного Отця. Навіть більше, не тільки народження, а й усе життя Ісуса Христа вже століття наперед було передбачене пророками. Приклад цього знову ж знаходимо у святому Євангелії: коли три мудреці зі Сходу зупинилися в Ірода, щоб дізнатися, де народився новий Цар, він покликав книжників, які без тіні сумніву сказали, що Месія має прийти на світ у Вифлеємі Юдейськім, «бо так написано пророком» (Мт. 2, 5).

Add a comment

Читати далі: Різдвяний привіт Блаженнішого Любомира до вірних Української Греко-Католицької Церкви

 

«Нема найменшого сумніву, що все, що діється, діється на нашу користь»

Неділя, 09 січня 2011, 16:42

«Нам інколи здається, дорогі у Христі, що в нашому житті все діється принагідно, без якогось плану, без якоїсь цілі. Так воно не є. Бо як Господь Бог готував світ до приходу свого Єдинородного Сина, цей Божий план, який був від самих початків, продовжується і сьогодні». Про це під час святкової Різдвяної Літургії у храмі Святого Василія Великого у Києві сказав Глава Української Греко-католицької Церкви Блаженніший Любомир.

За словами Предстоятеля УГКЦ, «ми інколи дивуємося, чому Господь Бог допускає певні речі, ми вповні не розуміємо цього плану. Але нема найменшого сумніву, що все, що діється, діється на нашу користь».

Add a comment

Читати далі: «Нема найменшого сумніву, що все, що діється, діється на нашу користь»

   

Сторінка 103 з 130

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/