Головна

Україна

Звернення Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ до духовенства і вірних УГКЦ та всіх людей доброї волі про збереження суспільного миру

Вівторок, 31 травня 2011, 21:59

«Блаженні миротворці,
бо вони синами Божими назвуться» (Мт. 5, 9).

Дорогі у Христі!

У цей пасхальний час, коли воскреслий Христос приходить до своїх учнів перед своїм вознесінням, ми особливо переживаємо ту істину нашої віри, що день святої Пасхи є для нас найбільшим і найважливішим Днем перемоги. Саме цього дня Ісус Христос власною смертю переміг нашу смерть, а своїм славним воскресінням дарував нам вічне життя. У день Пасхи зазнав поразки неприятель людського роду – диявол, а у Христі перемогли ми всі. Ісус Христос приходить до апостолів крізь замкнені двері, щоб передати їм радість перемоги. Перші слова воскреслого Спасителя до апостолів «Мир вам!» найповніше передають цю всепереможну радість, засвідчену апостолом Іваном: «І зраділи учні, побачивши Господа» (Ів. 20, 20).

Add a comment

Читати далі: Звернення Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ до духовенства і вірних УГКЦ та всіх людей доброї волі про збереження суспільного миру

 

Звернення Блаженнішого Святослава з приводу двадцять п'ятої річниці чорнобильської катастрофи

Вівторок, 26 квітня 2011, 11:32

Дорогі брати і сестри!

26 квітня минає 25 років із часу сумнозвісної аварії на Чорнобильській атомній електростанції (ЧАЕС), яка спричинила найбільшу у світі техногенну катастрофу і вказала на неприпустимі помилки у використанні атомної енергії.

Внаслідок вибуху четвертого реактора ЧАЕС відбувся викид радіоактивних елементів, що призвiв до забруднення близько 150 тис. км2 територій нашої країни і сусідніх Білорусі та Росії. Згубного впливу радіації зазнали також широкі простори європейських країн. Особливо постраждали мільйони жителів радіоактивно забруднених територій і сотні тисяч учасників ліквідації наслідків атомного лиха, які розчищали руїни та зводили саркофаг для зруйнованого реактора.

Add a comment

Читати далі: Звернення Блаженнішого Святослава з приводу двадцять п'ятої річниці чорнобильської катастрофи

 

Ой зав’ю вінки на усі святки

Вівторок, 26 квітня 2011, 11:07

У день світлого Христового Воскресіння Українська Греко-Католицька Церква організувала в центрі столиці, на Софіївському майдані, для дітей та молоді Великодні гаївки – традиційні українські весняні забави. Адже свято Пасхи багате не лише величними Богослужіннями, радісними співами і глибоко символічними обрядами, але й народними звичаями. Дорослі і діти співали, гралися, прославляли і раділи новому життю вічності до пізнього вечора.

Add a comment

Читати далі: Ой зав’ю вінки на усі святки

   

У Страсний четвер Блаженніший Святослав уперше здійснить Чин омивання ніг

Середа, 20 квітня 2011, 14:28

У Страсний (Чистий) четвер, 21 квітня, Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук), очолить Вечірню з Літургією Василія Великого та вперше здійснить Чин омивання ніг дванадцятьом священикам. Урочистості проходитимуть у Патріаршому соборі Воскресіння Христового у Києві (вул. Микільсько-Слобідська, 5). (Літургія розпочнеться о 7-00, Чин омивання ніг – 9-00).

«Першим жестом – який ми звершуємо у катедральних храмах під час чину вмивання ніг саме у Великий четвер – Христос у видимий і зворушливий спосіб упокорює себе перед власними учнями і вказує їм на те, що Він є серед них як слуга. … Таким чином Спаситель навчає нас, що Його священство не є запорукою людського владарювання чи привілеєм. Бути священиком – означає бути для всіх слугою, бути тим, хто щодня обмиває людську нечистоту, тобто служить ближньому за прикладом свого Господа», - наголошує Блаженніший Святослав у Посланні до священнослужителів УГКЦ .

Add a comment

Читати далі: У Страсний четвер Блаженніший Святослав уперше здійснить Чин омивання ніг

 

Великоднє послання Блаженнішого Святослава

Середа, 20 квітня 2011, 09:29

Високопреосвященним і Преосвященним Владикам,
всесвітлішим, всечеснішим та преподобним отцям,
преподобним ченцям і черницям,  дорогим у Христі мирянам
Української Греко-Католицької Церкви

Христос воскрес!

«Воскресіння день ? просвітімося люди! Пасха Господня, Пасха, від смерті бо до життя і від землі до небес Христос Бог нас перевів, ? перемоги пісню співаємо!»

Add a comment

Читати далі: Великоднє послання Блаженнішого Святослава

   

Сторінка 96 з 130

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/