Головна

Україна

Єпископи УГКЦ написали Президенту України: про українську мову, еміграцію, правосуддя та відносини між Церквами і державою

Середа, 05 жовтня 2011, 11:44

«Викликає нашу стурбованість те, що на порозі майбутніх парламентських виборів в Україні деякими політиками та політичними угрупованнями знову ставиться розмінною монетою питання української мови. Нас хвилюють рівно ж повідомлення про закриття україномовних шкіл в деяких регіонах нашої Батьківщини. Ми переконані, що ця вкрай недалекоглядна і безвідповідальна політика не служить утвердженню української державності», ? з такими словами звернулися єпископи Української Греко-Католицької Церкви у листі до Президента України Віктора Януковича. Цей лист вони написали у Бразилії, під час проведення цьогорічного засідання Синоду Єпископів УГКЦ. Про це 5 жовтня, під час прес-конференції в УНІАНі, повідомив Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ.

Add a comment

Читати далі: Єпископи УГКЦ написали Президенту України: про українську мову, еміграцію, правосуддя та відносини між Церквами і державою

 

Воздвиження Чесного Хреста Господнього

Субота, 24 вересня 2011, 21:43

Коротка історія

Празник Воздвиження Чесного Хреста належить до дуже старовинних празників, але, як історія знайдення св. Господнього Хреста, так і історія установлення празника, покриті серпанком різних легенд і нелегко тут відрізнити історичну дійсність від звичайної побожної легенди.

Add a comment

Читати далі: Воздвиження Чесного Хреста Господнього

 

Різдво Пресвятої Богородиці

Вівторок, 20 вересня 2011, 11:28

Коротка історія

Церква не має звичаю святкувати день народження для землі Святих Божих, але їхній день народження для неба - день смерти. Виїмок становлять двоє найбільших Святих у Церкві: Пречиста Діва Марія і св. Іван Христитель. Ми святкуємо не тільки їхнє небесне, але й їхнє земне різдво.

Add a comment

Читати далі: Різдво Пресвятої Богородиці

   

Християнська перлина Карпат

Середа, 14 вересня 2011, 11:15

Трускавець був, є, і, сподіваюся, ще довго буде курортною перлиною Карпат і України. Проте для багатьох українських християн, це місто передусім пов’язане із відродженням духовного життя. При цьому слід наголосити, що свій новий образ Трускавець отримав нещодавно: не минуло якихось 20 років.

Без сумніву, що справжнім історичним надбанням міста став відновлений у 1996 році Римо-католицький костел Вознесіння Пресвятої Діви Марії, історія якого сягає у 1827 рік. Більшість мешканців підкарпатського краю пам’ятають, що за радянських часів на місці нинішнього храму стояв так заний «планетарій», а перед тим, у дусі безбожної влади, - звичайнісінький склад.

Add a comment

Читати далі: Християнська перлина Карпат

 

ХРЕСНА ДОРОГА – ЗАПОВІТ ПАТРІЯРХА ЙОСИФА

Понеділок, 12 вересня 2011, 20:45

Київ – Заздрість (28 км Хресної дороги ) – Зарваниця

10 - 11 вересня 2011 року Божого в сьомий раз вирушили прочани з Києва, Камянець-Подільського, Львова Хресною дорогою пам’яті Патріярха Йосифа, яка споруджена громадою церкви св.. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі та інших парафій Києва за благословенням владики Василя Медвідя і світлої пам’яті владики Михаїла Сабриги і освячена молитвою паломників 27 березня 2004 р. на славу Божу і спасіння України.

Add a comment

Читати далі: ХРЕСНА ДОРОГА – ЗАПОВІТ ПАТРІЯРХА ЙОСИФА

   

Сторінка 92 з 130

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/