Головна

Україна

Глава УГКЦ про три особливості вшанування жертв Волинської трагедії у 80-ті роковини

Понеділок, 10 липня 2023, 19:45

Духовні події, які цими днями ми пережили у зв’язку із вшануванням жертв насильства Волинської трагедії, подарували нове світло надії у справі загоювання ран пам’яті. Нове розуміння формули «Прощаємо і просимо прощення» допоможе нам зробити крок уперед на дорозі польсько-українського примирення. Про це сказав Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав у коментарі для Департаменту інформації УГКЦ про 80-ті роковини Волинської трагедії.

Він назвав три особливості цьогорічного вшанування жертв, які, на його переконання, допоможуть наблизити примирення між Україною і Польщею.

Add a comment

Читати далі: Глава УГКЦ про три особливості вшанування жертв Волинської трагедії у 80-ті роковини

 

З Днем народження, Владико!

Четвер, 06 липня 2023, 19:44

6 липня день народження Преосвященного Владики Йосифа Міляна - єпископа-помічника Київської Архиєпархії УГКЦ.
Вітаємо Владику і дякуємо Всевишньому за дар його життя і за добрий приклад служіння Богу, Церкві й Україні. Нехай Бог нагородить Владику всіма благами і обдарує довголіттям.

Многая літа!

Add a comment
 

"Братство Святого Миколая"

Вівторок, 04 липня 2023, 21:45

3 липня 138 років тому в США була заснована перша українська організація - товариство взаємодопомоги "Братство Святого Миколая". Його заснували українські іммігранти на чолі з о.Іваном Волянським - першим українським греко-католицьким священиком у США - в містечку Шенандоа (штат Пенсильванія). Саме в релігійних спільнотах брала початок культурна й суспільна активність українців за океаном і саме "Братство Святого Миколая"стало першою відповіддю на пошук допомоги здебільшого мігрантів з Галичини.

Наприкінці століття братство влилося в найбільшу українську організацію, що пізніше стала називатися "Український Народний Союз", який діє і дотепер.

Add a comment
   

Панахида пам'яті воїна Дениса.

Четвер, 29 червня 2023, 19:43

СІХр! 30 червня 1989 р народився на Франківщині Денис Антіпов наш добрий парафіянин.11 травня 1989 році під Ізюмом віддав життя за Україну.

На військовій каплиці Аскольдова могила встановлена його пам'ятна дошка.
У п'ятницю після Служби Божої десь о 9:45 відбудеться панахида пам'яті воїна Дениса.

Запрошую парафіян, друзів прилучитись до молитви.

Наша молитва і пам'ять є продовженням його земного життя і всіх воїнів, котрі здобули вічну пам'ять у Бога.

Прошу розпоширити заклик до молитви.

З любов'ю ваш парох о.Ігор.

Add a comment
 

У Зарваниці відбулася Дев’яносто четверта сесія Архиєрейського Синоду УГКЦ в Україні

Субота, 20 травня 2023, 14:31

19 травня 2023, 21:19450

17–18 травня 2023 року в Марійському духовному центрі Зарваниця під головуванням Отця і Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава відбулася Дев’яносто четверта сесія Архиєрейського Синоду Української Греко-Католицької Церкви в Україні.

У синодальних засіданнях як члени Синоду вперше взяли участь новохіротонізовані владика Микола Семенишин, єпископ-помічник Івано-Франківської архиєпархії, і владика Андрій Хім’як, єпископ-помічник Київської архиєпархії.

Синодальні засідання проходили в новозбудованому багатофункціональному навчально-просвітницькому центрі. У перший синодальний день владики під проводом Блаженнішого Святослава освятили каплицю та благословлили приміщення зведеного центру, який призначений служити для добра Церкви й українського народу.

Add a comment

Читати далі: У Зарваниці відбулася Дев’яносто четверта сесія Архиєрейського Синоду УГКЦ в Україні

   

Сторінка 5 з 129

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/