Головна

Парафія св.Миколая Чудотворця - Аскольдова Могила

«Будьте милосердні, як Отець Ваш милосердний!»

Понеділок, 19 жовтня 2009, 23:26

Празник Покрови Пресвятої Богородиці є одним із шанованих празників церкви.

Як виникло це свято?

Коли місто Царгород, столицю Візантії, облягли араби, весь народ ревно молився до Пресвятої Богородиці. Ревно молились і святий Андрій Юродивий та його учень Епіфан. Моління закінчили. Святий бачить видіння, коли Пресвята Богородиця,  разом з святим Іваном Хрестителем та святим Іваном Богословом входить у церкву при супроводі хору Святих. Вона клякає на коліна, молиться, і плаче. Потім встає і знімає з голови свою хустку і покриває весь народ. Видіння зникає, але про це видіння дізнається все місто. Дивним чином завойовники покидають Царгород.

Add a comment

Читати далі: «Будьте милосердні, як Отець Ваш милосердний!»

 

Наша співоча парафія

Понеділок, 19 жовтня 2009, 22:48

Шановні читачі, парафія святого Миколая, що на Аскольдовій Могилі, є надзвичайно багатою на співочі голоси. Сьогодні ми хочемо познайомити Вас з чудовою, глибоко віруючою людиною, керівником жіночого ансамблю «Аніма» пані Надією Кучерявою. Адже її щира усмішка є прикрасою церковного хору та й усієї парафії.

Скажіть, будь ласка, коли Ви вперше познайомилися з церквою святого Миколая, що на Аскольдовій Могилі?

На запрошення пані Лесі Потіцької (керівника дитячого гурту „Коралі" у м. Вишгород та „Гагілка" дитячого ансамблю з м. Києві, в якому співала донька Катруся) ми навесні 1995 р. показували невеличку концертну програму перед парафіянами церкви св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій могилі. Пам'ятаю сестру Хризанту, що привітно нас зустріла та о. Ігоря, котрий запрошував до церкви та до наступних виступів.

Add a comment

Читати далі: Наша співоча парафія

 

Свято Покрови

Понеділок, 12 жовтня 2009, 00:02

11 жовтня в церкві Покрови св. Богородиці в музеї Пирогова, святкували 10 ювілей відновлення Богослужінь у дерев'яній греко-католицькій церкві. Божественну Літургію відправив владика Богдан Дзюрах у спів служінні зі священиками  Київського Деканату. У своїй проповіді Владика Богдан розказав про історію празника покрови, коли Пресвята Богородиця захистила Царгород від знищення, Вона свої покровом, покрила молільників і захистила місто від нападу чужинців.

Add a comment

Читати далі: Свято Покрови

   

Катехитичні вчення на природі

Середа, 07 жовтня 2009, 03:04

У неділю 4 жовтня парафіяльна недільна школа церкви св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі з групою дітей, які готуються до першої сповіді і торжественного причастя, разом з батьками вирушили на відпочинок і катехитичні заняття на природі. У мальовничому куточку Зазіммя на Десенці спільною Службою Божою, яку відслужив священик Ігор Онишкевич, розпочалися відпочинок і катехетичні заняття. Батьки теж мали свою зустріч яку проводила катехит Марія Щербатих. Навчання завершилось спільною трапезою, до приготування якої долучилась кожна родина, традиційною стравою відпочинку були шашлики.

Add a comment

Читати далі: Катехитичні вчення на природі

 

Жіночий ансамбль «Аніма»

Понеділок, 05 жовтня 2009, 23:17

Для мене пісня, наче поклик долі,

Моє натхнення, дум стрімких політ.

Я йду із нею по життєвім полі

Й не зраджу їй до склону своїх літ.

Кружляй же, завжди, пісне, на орбіті,

Брини й мужай в різноголоссі нот,

Про рідний край і нашу пісню в світі

Не забувай, співучий мій народ!

Add a comment

Читати далі: Жіночий ансамбль «Аніма»

   

Сторінка 99 з 110

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/