Головна

Парафія св.Миколая Чудотворця - Аскольдова Могила

Доля Аскольдового Хреста

Четвер, 16 червня 2011, 04:01

«І був розп‘ятий за нас за Понтія Пилата, і страждав, і був похований, і воскрес на третій день згідно з писанням. І вознісся на Небо і сидить праворуч Отця.»

«Символ віри»

Був палений, був плюндрований, був спилений і вознесений на Київських кручах – така доля Хреста з І-ї стаці «Хресної дороги» - «Ісус засуджений на смерть», возведеного на честь пам‘яті князя Аскольда-Миколая, мученика за віру Христову. 14 червня 2011 року Божого спиляний Хрест (11 червня 2011 року Божого) стараннями парафіянина церкви св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі  Михайла Теофіловича, будівельника, був повернутий на своє величне місце. Низький уклін, щира дяка, Божої ласки Вам, пане Михайле, і Вашій родині.

Add a comment

Читати далі: Доля Аскольдового Хреста

 

«Катарсис в стиле pr?t-a-porte»

Середа, 15 червня 2011, 15:32

14 червня 2011 року Божого у вівторок після Неділі Зіслання Св. Духа настоятель храму Св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі о. Ігор Онишкевич разом з волонтерами пенітенціарного душпастирства Орестою Цибрівською та Юлею Щербій відвідали жінок Київської слідчої установи, що на Лук’янівці. Сприянням Карітас-Київ (директор о. Роман Сиротич) та доброчинців громади Св. Миколая для жінок були передані Біблії, предмети особистої гігієни та солодощі. Окрім того, на вшановування пам'яті 150-ліття перевезення останків Тараса Шевченка до Канева, громада посприяла, щоб на кожну камеру було передано по примірнику останнього перевидання Кобзаря.

Add a comment

Читати далі: «Катарсис в стиле pr?t-a-porte»

 

Дітвора з Аскольдової Могили пізнає козацькі шляхи…

Неділя, 05 червня 2011, 11:20

Четвертого червня діти з Аскольдової могили поїхали в славне місце – козацьку фортецю Батурин. Поїздка була організована парохом церкви святого Миколая отцем Ігорем Онишкевичем. Чисельна група з тридцяти чотирьох осіб поїхала пізнавати козацькі шляхи.

До Батурина потрібно було їхати близько трьох годин. Але за цей час в автобусі діти разом з батьками мали змогу молитися, декламувати Шевченка, спілкуватися.

Add a comment

Читати далі: Дітвора з Аскольдової Могили пізнає козацькі шляхи…

   

Святий Миколай знову дарує дітям радість…

Понеділок, 23 травня 2011, 13:57

22 травня цього року у церкві святого Миколая, що на Аскольдовій могилі, відбулося велике свято – теплий святий Миколай, а також відбірковий етап YII – го фестиваль-конкурсу духовної пісні «Аскольдів глас».

Богослужіння  у цей святковий день провів єпископ-помічник УГКЦ Київської архиєпархії Йосиф Мілян. Йому співслужили парох нашої церкви отець Ігор Онишкевич та інші греко-католицькі священики. В церкві панував затишок, тепле сонце зігрівало людей біля церкви.

Add a comment

Читати далі: Святий Миколай знову дарує дітям радість…

 

Ми, діти Божі, знову приступаємо до Святого причастя

Понеділок, 16 травня 2011, 15:14

15 травня,  як і кожного року, першопричасники урочисто приймали святу тайну Євхаристію. Кожна дівчинка була вдягнена в красиве платтячко, а хлопчики в костюми.  Перед початком Богослужіння парох церкви святого Миколая отець Ігор Онишкевич разом з дітьми та всіма парафіянами привселюдно відреклися сатани і відкрили своє щире серце до Бога, щоб разом з Ним іти впевнено життєвою дорогою.

Add a comment

Читати далі: Ми, діти Божі, знову приступаємо до Святого причастя

   

Сторінка 77 з 110

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/