Головна

Чудо Образу Зарваницької Божої Матері на Аскольдовій Могилі

Того листопадового дня, саме 13 числа у п‘ятницю, моя душа була переповнена щастям та радістю. Отець Ігор мав посвячувати моє помешкання. З‘їхалась уся родина, мати, батько, сестри, друзі. Душа не відчувала ані смутку, ані жалю, лише радість і любов. Вранці приїхала у храм на молитву. Очі не хотіли вірити тому. що побачили...

Розписані та розмальовані різними нехристиянськими знаками мури церкви, розбите вікно. кіптява, їдкий дим. Горіла церква, святиня, Божий храм. Все це просто розірвали і розпорошили мої світлі відчуття та почуття. Такого жалю і відчаю не відчувала продовж всього життя. Невже могла людина, чи декілька людей наважитись на Святе. Так безжалісно і брутально вчинити.

Згоріли лише людські надбання: вишиті рушники, килими, Боже залишилось недоторканне. Слова Отця до сьогодні у моїй свідомості: - «помолімося за тих, хто так вчинив, бо не відали вони що роблять».

Пожежник, правоохоронці. представники владних структур, що з‘їхалися у той час не йняли віри, що все так обійшлося. Вогонь не знищив Святиню, лише її пошматував. Не йняли віри й тому, що Образ Зарваницької Богородиці з Ісусом на руках зупинив пожежу. Вона висіла у кивоті, і була центральною іконою храму на той час. Отець і парафіяни того ранку знайшли її на землі обличчям долілиць. Вона мабуть впала на джерело пожежі і у такий спосіб його загасила. Обвугленим було все, окрім ликів Діви Марії та Ісуса Христа. Жаль. плач шматував кожну душу парафіянина.

Сльози не зупинялись. Відчай, смуток, біль лягали відбитком на кожного хто приходив у храм тої днини. Навіть посвята отцем Ігорем мого помешкання таки того дня не змогли заглушити і зменшити того щему серця, що так безжально рвав душу. Та Богу дякуємо за його любов і ласку до нашої святині, до нас. Це місце направду вимолене і вистраждане людськими слізьми та горем продовж віків. Направду це Святиня Християнства.

Сьогодні ікона Зарваницької Богородиці частково відреставрована і висить ліворуч від входу у храм, навпроти ікони св. Миколая Чудотворця. Для нас парафіян вона Чудотворна, як і кожен Образ. Від тоді вона стала Чудотворною для усіх: прихожан, прохожих, туристів. Молімося до Матері Господньої, бо материнська любов до дітей є найсильніша і найвища. А Богородиця для всіх нас Мати.

Слава Ісусу Христу!

Ольга Черешнівська

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/