Головна

Українська Свята Літургія в базиліці Святого Петра у Ватикані

12 листопада католики, що дотримуються нового календарного стилю, вшановують пам'ять святого священомученика Йосафата. Сьогодні, як і щороку, українська спільнота Риму зібралася у найбільшому католицькому храмі світу - ватиканскій базиліці Святого Петра, де під престолом святого Василія Великого спочивають мощі першого українського святого, якого канонізував Вселенський Архиєрей.

Святу Літургію в уркаїніському обряді над гробом священномученика Йосафата очолив Високопреосвященніший владика Мирослав Марусин, вислужений Секретар Конгрегації Східних Церков, з яким співслужили Преосвященний владика Володимир Війтишин, Єпарх Івано-Франківський УГКЦ, Ректори Українських Папських Колегій та півсотні сящеників різних Церков свого права. Спільна молитва на прославу українського святого, у якій взяли участь богопосвячені особи та численні вірні, супроводжувалася співом українських семінаристів, які навчаються у Римі.

У своїй проповіді владика Мирослав Марусин зазначив, що хоч Боже благословення супроводило Йосафата Кунцевича упродовж цілого життя, саме його мученицька смерть вповні розкрила тайни Божого Провидіння. Архиєрей пригадав етапи прослави святого, свідчення очевидців, зокрема, православних. «Коли в 1637 р. Апостольська Комісія оглянула тіло Йосафата, то ствердила, що благословенне тіло Святого було нетлінне: на голові видніла смертельна рана, на чолі удар, на лиці рани. Зачалась тоді історія ненарушеності мощів і вона триває до нині», - сказав владика Мирослав, звертаючи увагу на те, що відразу після його мученицької смерті почалась історія чудес Святого.

За матеріалами: http://www.radiovaticana.org/

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/