Головна

Світле воскресіння для ув’язнених жінок

У світлий вівторок 26 квітня 2011 року Божого стараннями отця Константна-Пантелея, волонтери парафіяльної служби Карітас зі своїм священиком Ігорем відвідали жінок у Лук’янівському слідчому ізоляторі.

Радість воскресіння прийшла у ці похмурі стіни,  до наших засмучених сестер які відбувають покарання.

Прибули ми з пасхальними гостинцями. Найперше - паска, яку пожертвували наші парафіяни а також Оксана та Євген, крашанки-яйця, які пожертвували наші парафіяни у загальний великодній кошик для бідних та убогих, цукерки пташине молоко, які передали Олександр і Аріна.

За кошти зі збірки біля плащаниці було придбано багато духовної літератури: молитовники, образки. Коли заходили в камери то бачили, що у часі такого величного свята, дівчата найперше потребували слова священика: привітання з Паскою, особливо Божої благодаті, окроплення освяченою водою. Ви б тільки бачили як у ці моменти змінюються їхні обличчя, адже тоді вони можуть перехреститися, бо за правилами вони мають тримати руки за спиною. Оскільки наша служба досить часто відвідує ув’язнених жінок, то ми наче знайомі один з одним, можемо легко спілкуватись, бажати щастя і здоров’я у Світлому Воскресінні. Кожен раз я нагадую Вам: - Господь любить усіх і просить вашого милосердя для тих, хто перебуває в ув’язненні, бажає навернення до Господа через прощення і любов до ближнього.

Вперше, десь років 10 назад, ми у кожну камеру передали образ Ісуса Божого милосердя. Що правда до сьогодні не у всіх камерах зберігся цей образ, але там де Він (образ) залишився ув’язнені дівчата розмовляють з Ісусом, моляться до нього. Тут ми бачимо різні обличчя, одні похмурі, інші у радості і святяться їхні очі. Прикро, що багато молодих дівчат віком до 20 років, та кожна з них несе свій хрест, терпить за свій вчинок і бажає швидкого розв’язання справи у справедливому суді.

Ми вдячні вихователям, психологам, викладачам, які нам допомагають, адже вони мають і свої проблеми, і свої труднощі. Вони також просять нашої молитви. Особлива подяка головному начальнику лук’янівського ізолятора Ігорю Євгеновичу, який вкотре дозволяє нам відвідати ув’язнених жінок і ширити поміж них слово Боже, навертати їх до покаяння.

Повідомляю, у наступне ми відвідуватимемо ізолятора у вівторок після свята П’ятидесятниці. тут є 50 камер тому маємо намір придбати 50 примірників Біблії, 50 кобзарів, 50 образів св.. Миколая, який молиться за ув’язнених, щось із засобів гігієни і звичайно трішки солодощів: цукерки «пташине молоко». Запрошую волонтерів, до милостивої справи. Для цього необхідно подати паспортні дані.

Пам’ятайте - це служіння є служінням цілої нашої парафії, адже ми цілою громадою намагались прислужити цим жінкам. Тому саме від вашого імені сьогодні я звершив це діло милосердя. Не зважаючи на важкість дихання у спертих духом камерах, не зважаючи на доволі довгий час, який ми там провели я залишаюсь щасливим, адже Ви маєте таку потребу бути милосердними, ширити любов до ближнього.

Щиро дякую волонтерам п. Людмилі, п Марті, п. Ганні і всім, хто причинився до цих діл милосердя, всім, кого знає Господь, бо Він подасть Вам мир, спасіння і життя воскресіння.

З любовю в Христі ваш ієрей Ігор, фото о. Константна-Пантелея

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/