Головна

УКРАЇНСЬКЕ ХРИСТИЯНСТВО КРІЗЬ ВІКИ

Слава Ісусу Христу!

Дорогі брати і сестри!Читачі нашої газети ОРАНТА!

Щиросердечно вітаю Вас,всіх хто організував святкування нашого празнику Теплого Миколая і вшанування памяті тих, хто 200 років збудував цей камяний Храм.

Але  закликаю Вас роздумувати про подію 1150 ліття Хрещення царя і мученика за віру Христову Аскольда-Миколая.Сьогодні подаються різні роки цієї події.Історично офіційні святкування 1000 Хрещення Аскольда в Царській Росії відбувалось за Благословенням Святішого Синоду в 1866році Божому.

Бельгійський історик Франс Кюман в 1894 році віднайшов важливий документ-грецьку анонімну хроніку,де точно вказано дату походу Аскольда на Константиноград.Тоді 18 червня 860 року флотилія русичів потерпіла невдачу.З розбитим віськом Аскольд повертається в Київ.Матері оплакують своїх синів,а Аскольд постійно бачить похід людей з Христами і раптова буря,що руйнує флот.

Через святих Кирила і Мефодія він отримує пояснення цієї події і просить Святого Хрещення.Вони уділяють святу Тайну за Благословення Папи Миколая,рівнож він стає хресним батьком,тому імя Миколай дається у Хрещенні і кронується Аскольд-Миколай на Царство Руси.

Чому Аскольд пішов походом на Царгород 866 році.Тоді відбуваються суперечки між Патріархом Ісидором і самозванцем Фотієм,який прагне бути Патріархом.Вцій політичній суперечці і використовується сила Аскольда.

Дорогі мої! Ми радіємо що в Руси-Україні згадали про нашого Аскольда.Хай молодь береться за дослідження історії,шмоляться і шукають правди.

А правда відома-Аскольд був Охрещенний в Вселенській Церкві,Папою Миколаєм коронований на Царство і прйняв мученицьку смерть ради Христа.

Подаю Вам світлини з розписаної крити Аскольда.Прошу вас допомогти в підготовці освячення крипти Аскольда 15 липня 2010р.Божого о 9=00 Божественною Літургією.Запрошуйте гостей,подавйте свої думки.Заступництвом Аскольда благодарімо Господа і просім спасіння для народу нашого і благаймо єдності Церкви Христової в якій приняв Хрещення Аскольд.

З любовю в Христі ваш ієрей Ігор

Фото Сергія Кондрицького.

 

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/