Головна

Мудре лідерство - доступне кожному, хто прагне і… НАВЧАЄТЬСЯ

FB_IMG_1613984563277Маю велику радість поділиться досвідом і враженнями від семінару для лідерів, як частини формаційної  програми «Відповідальне служіння та християнське лідерство». Метою програми, що складається з трьох вікендових семінарів, є підвищення компетенції та лідерських навичок  мирян, керівників спільнот та членів управи, активних членів парафіяльних громад УГКЦ, що розвиваються.

Організатором цієї програми є Комісія УГКЦ у справах родини і мирян. Темою першої частини була:  “Реєстрація громадських об’єднань та релігійних громад. Стратегічне планування від індивідуального до організаційного”.

Стартова частина семінару з 19 по 21 лютого відбулась в одному з улюблених міст України - Львові, у Патріаршому домі Благовіщення Пречистої Діви Марії.

У перший день пан Юрій Підлісний -  голова Комісії УГКЦ у справах родини і мирян, нас ознайомив із правовими нормами та законодавством України щодо створення та реєстрації спілок та організацій, а також із практичною необхідністю створення таких громадських спілок чи організації. Ми ознайомилися з основними принципами проведення установчих зборів.

Другого дня в продовження теми про реєстрацію громадських об'єднань, пан Устим Хаварівський (кандидат наук з державного управління, головний юрисконсульт Керівного центру «Патріаршої Курії» УГКЦ) подав базові поняття про юридичну особу в державі та Католицькій Церкві; розповів про види громадських об'єднань та релігійні громади. Ми також ближче ознайомилися із нормативною базою та мали досвід у розв’язуванні практичних кейсів у групах, опрацьовували вміння реєструвати організацію.

Наступний блок семінару виявився ще цікавішим, де нам нагадали про найважливіше - планування, бо як можна що-небудь організувати без належного планування? Так, так! Саме планування, не створення плану, а процес планування, який є завжди живий і має адаптуватися до перемінного ритму нашого життя.

Пані Ксенія Ємшина-Гоцко, фасилітаторка Національної асоціації фасилітаторів України, консультант з організаційного розвитку, підготувала багато вправ, пов'язаних із плануванням, де ми у групах мали виконувати завдання, а потім показувати результати наших командних творчих зусиль.

Після корисних вправ і творчого професійного подання необхідного матеріалу, за такий короткий час семінару, ми всі змінили своє бачення і ставлення до ведення справ у спільноті. Ми поділилися ідеями та досвідом щодо дієвих методів зміцнення команди та її духу.

В другій частині вікендового семінару, яка відбудеться незабаром, ми навчатимемось методів формації та видів служіння членів спільноти, також тренуватимемось розвивати харизму в команді і співпрацювати з іншими мирянськими рухами на деканальному та єпархіальному рівнях.

Що може бути ціннішим, ніж обмін досвідом, який робить справу успішною? Де, як не на подібних семінарних заходах, можна познайомитися з багатьма цікавими людьми ще й співпрацювати з ними в майбутньому? Хто, як не сам Господь, поєднує нас серед однодумців?

Закінчення семінару виявилося неочікуваним. Організатори запросили сестру Климентію Луків із Згромадження сестер святого священномученика Йосафата зі Львова, яка представила учасникам формаційну євангелізаційну програму для дорослих “Католицизм” і поділилася своїм досвідом успіху.

З 2018 року сестри-йосафатки працювали над реалізацією євангелізаційного проєкту “Католицизм”, який складається з десятисерійного фільму, книжки та навчальних матеріалів.

Фільм “Католицизм” - шедевр кіномистецтва і один з найважливіших медіапроєктів у Католицькій Церкві. Український переклад і дубляж виконані на найвищому професійному рівні. Саме сестра Климентія виявилася рушійною силою перекладу цього фільму на українську мову, прем'єра якого відбулась 25 грудня 2020 у Львові. І на завершення семінару ми теж мали нагоду побачити одну серію з циклу і задуматися над секретом щастя, який нам пропонує Ісус Христос.

Історія цього проєкту є великим натхненням для всіх, хто має сумніви щодо особистих можливостей.

Бог має шлях для кожного і для всіх він благословенний. Бо все можливо! І віра в себе, свої сили приходить також і через успішний досвід інших людей, і такі свідчення показують нам, що попри будь-які труднощі, шляхи і виходи є завжди!

Мовний проєкт, який народжується сьогодні через мене, як його авторки, отримав велику наснагу, краще бачення, нові знайомства та ідеї.

З великою радістю хочу висловити свою вдячність організаторам і вчителям проведеного семінару та з нетерпінням чекаю наступних наших зустрічей!

Анастасія Синенко, поліглот-викладач англійської, італійськой, французької, іспанської мов та російської і української для англомовних, спеціаліст легкого, швидкого та якісного навчання, автор і організатор благодійного молодіжного мовного проєкту вивчення італійської мови.

До участі в проєкті вивчення італійської мови та з інших питань долучайтеся в друзі через Facebook (Anastasiia Synenko), телефонуйте: +38063 3741948; або відвідайте наш мовний сайт: http://www.langlandia.com/итальянский-язык

Для замовлення книжки, фільму та навчальних матеріалів проєкту “Католицизм” можна звертатися за тел. +380979032949 або заповнити форму: https://cutt.ly/JzGgRqV

Ксенія Ємшина є фасилітаторкою Національної асоціації фасилітаторів України, консультантом з організаційного розвитку: https://www.facebook.com/ksenia.hotsko

Над статтею працювали: Анастасія Синенко, сестра  Климентія Луків та Лілія Кузьмяк

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/