Головна

День пам'яті жертв Голодомору

etnohata

Цього дня ми відчуваємо голос власного сумління, який запитує, що ми зробили, аби правда про цей злочин була сказана, щоби жертвибули гідно вшановані, щоби молитва за них лунала?! Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви у своєму відеозверненні з приводу вісімдесят шостої річниці Голодомору – геноциду українського народу 1932-1933 років, організованого сталінським режимом. Цьогоріч вшанування жертв Голодомору припадає на 23 листопада.

«У цей день нас переповнюють дуже глибокі почуття. Найперше – почуття болю, болю за мільйонами невинно убієнних дітей, жінок, старших, тих, які померли з голоду на найродючішій у Європі, чорній українській землі», – сказав Предстоятель.

Також, відзначив Глава Церкви, нас переповнюють почуття вдячності до всіх, хто пам'ятає, хто молиться, хто є солідарний з українським народом і хто визнає і співчуває нашому болю.

«У цей день – день пам'яті і скорботи – я закликаю всіх до молитви. Пом’яніть цих невинно убієнних голодом в Україні наших братів і сестер. Згадайте в молитві того, хто вмирав без останньої сповіді, не був відспіваний, над ким не було чутно «Вічная пам'ять». Нехай наша молитва сьогодні лунає за них», – закликав Блаженніший Святослав і попросив запалити свічу пам’яті о 16.00 за київським часом:

«Прошу вас цього дня, у цю хвилину, засвітити свічу пам'яті у ваших вікнах. Нехай Господь прийме їхні душі, нехай зцілить рани нашого народу від цього страшного голоду, які донині ще нам болять. Нехай Господь допоможе нам воскресити нашу пам'ять. Пам'ятати, щоби запобігти, пам'ятати, щоби подібні злочини більше ніколи не повторилися».

Відеозвернення Глави УГКЦ у День пам'яті жертв Голодомору:

https://www.youtube.com/watch?v=TFOixsI-wgM

Департамент інформації УГКЦ

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/