Головна

Лідери мирянських спільнот збиралися у Львові на навчання

З 5 по 11 серпня у Львові, у Патріаршому домі проходив курс Літньої школи лідерів мирянських спільнот, який організувала Комісія у справах мирян УГКЦ.  Це вже друга тижнева школа цього літа. Попередня проходила в липні і мала такі ж завдання, мету та теми.
На такі заняття запрошують зрілих активних лідерів (або членів управи) мирянських спільнот єпархіального рівня, які відповідають за спільноту чи розвивають/приймають активну участь в розвитку щойно створеної спільноти, ті, хто зможуть набуті знання використати на практиці.
У  серпневій школі взяли участь представники різних греко-католицьких єпархій України. Від церкви св. Миколая Мирлікійського на Аскольдовій Могилі брала участь лідер молодіжної спільноти - Наталія Нарбут.
 Учасники слухали цікаві лекції з морального богослов'я, католицького вчення про апостолят мирян та виконували практичні вправи з основ психології конфлікту, вивчали базові аспекти лідерства, вчились  писати проекти та шукати гранти для розвитку спільноти. 
Смачна їжа  та комфортні умови проживання, щоденні Святі Літургії для учасників школи, сповідь та вечірні молитви, або молитви на вервичках. Спілкування, робота в групах, обговорення вивченого матеріалу та практичних робіт. А також неймовірні відчуття та дружня атмосфера. Насичений інформацією та емоціями тиждень став для учасників школи справді неповторним та надзвичайно корисним.
Перебуваючи у Львові на заняттях з лідерства, відзначив свій день народження голова Комісії у справах мирян УГКЦ, о. Василь. Учасники привітали його гарною піснею, складеною з нагоди цієї події.

Спеціально для "Оранти" Nataliya A. Narbut

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/