Головна

Слово від Редакції

Слава Ісусу Христу.

Дорогі парафіяни, дорогі наші читачі. Щиро вітаю вас в день п'ятидесятниці, в день зіслання Святого Духа, в день народження церкви. У цей день ми маємо особливу радість, бо нам вдалося видати електрону газету «Оранта» у друкованому варіанті, продовжити ширити слово Боже. Початок видання нашої газети сягає 1995 року.

Це також дія Духа Святого в нашій громаді і ширення правди про царство Боже нашими скромними засобами і зусиллями. Духом святим ми наповняємось і дає нам Господь силу служити в любові один одному, ближньому і понад все любити Господа нашого Творця Небесного.

В неділю п'ятидесятниці ми зібрались на молитву, приїхало багато гостей і особливим щастям було освячувати піднесене зілля. Після Святої літургії кожен мав нагоду, мав знак прийняти оливопомазання. Це помазання є Духом Святим для кожного хто вірить у Господа і отримує особливу благодать і допомогу у своїй праці, у своїй родині, своїй батьківщині. Пророк Іссая проголосив про месію помазаника Божого і Ісус Христос промовив про себе «Господній дух на мені, бо він мене помазав» Лука 4.

Особливим таким царським помазанням в цей день п'ятидесятниці отримав наш парафіянин Арсеній, він як і всі парафіяни в цей особливий день отримав благословення.

Цим помазанням даються дари Духа і Його царство миру. Духом Святим освячується цілий народ. Віримо, що через покаяння «серце чисте утвори мені Боже і Духа праведного віднови в нутрі моєму, не відкинь мене від лиця Твого, і Духа Твого Святого не відійми від мене» псалом 50. Покаянням отримуємо ми спасіння і благодать Божу.

Радість для дітей - закінчилось навчання, завершилось програма катехитичного навчання, але діти добре знають, що їх чекають канікули з Богом. У нас відбудуться 2 літні відпочинкові табори. Перший на морі поблизу Одеси, де 46 дітей разом з вихователями, зможуть відпочити і набратися сили, а головне продовжити молитву, духовне навчання, читання Слова Божого. Разом з дітьми парафіяльними їдуть відпочивати діти, які мають проблеми в родині, діти з неповних родин. Це діти милосердя, якими опікується пані Ореста Цибрівська. Деякі з них будуть вперше відпочивати на морі.

На початку серпня інша група дітей зможе відпочити в Карпатах поблизу Яремча 30 дітей з вихователями. Це заслуга наших доброчинців, парафіян, а також парафіян церкви св. Дженуарія з парохом Марія Паскуалем. Ця громада, з дня молитви Папи Івана Павла ІІ на Аскольдовій Могилі 2001 року, постійно підтримує наші соціальні програми.

Просимо Господа про благословення на цей відпочинок, щоб усі ми просвічені Духом Святим і скріплені вірою, надією і любов'ю щасливі повертались до дому.

З любов'ю у Христі, ваш отець Ігор Онишкевич

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/