Головна

5 недоліків Ісуса

cr2345rdfgkli6По-перше, Він погано знав математику…

В’єтнамський кардинал Франсуа Ксав’є Нґуен Ван Туан і його незвичайне життя заслуговують на те, щоб дізнатися про нього більше, особливо ж про його велику любов до Євхаристії. Ув’язнений комуністичним режимом протягом 13 років (9 із яких він провів в одиночній камері), кардинал служив іншим навіть у цей час випробувань. За словами диякона Ґреґа Кандри, Туану дозволили «одну розкіш»: він міг писати листи до друзів на волі. Коли він листувався, то часто просив їх прислати йому те, що назвав «своїми ліками».

Друзі знали, що він мав на увазі. Вони посилали йому пляшку з?під сиропу від кашлю, наповнену вином і маленькими шматочками хліба. Доброзичливі охоронці нишком пронесли йому трохи дерева і дріт, із чого Ван Туан зробив маленький хрест, який ховав у шматку мила.

Він тримав усе це в коробці, яка стала його особистим вівтарем. Щодня о 15.00, у годину смерті Христа, Ван Туан наливав у свої долоні краплі вина та змішував його з водою, щоби відправити Месу.

Найбільше диво в історії могло статися знову. Тісна камера стала гарною і освяченою, наче якийсь собор, санктуарій для Божої слави. Він робив це протягом тринадцяти років.

У своїй промові 2000 року Ван Туан сказав, що він зустрів «живого Ісуса»; «Він зачарував мене. Я пішов за Ним — бо я люблю недоліки Ісуса». Цю промову можна знайти в одній із його книжок під назвою «Свідки надії».

Перший недолік: Ісус мав погану пам’ять

Вмираючи на хресті, Ісус почув голос розбійника праворуч себе: «Господи, згадай мене, коли прийдеш у Царство Твоє» (Лк 43, 42). Якби це був я, то відповів би йому так: «Не забуду про тебе, але ти повинен спокутувати свої злочини і піти до чистилища років на двадцять».

Ісус же, навпаки, сказав: «Сьогодні будеш зі Мною в раю». Він забув про його гріхи… Він не тільки прощає: Він прощає все.

Другий недолік: Ісус погано знав математику

Якби Ісус складав іспит із математики, Він би провалився. У пастуха було 100 овець, одна з них заблукала. Пастух негайно пішов шукати її, залишивши інших 99 овець. Коли він знайшов загублену, то поклав її на свої плечі (див. Лк 15, 4?5). Для Ісуса 1 вівця дорівнює 99, а може, навіть, більше…

Третій недолік: Ісус не дуже розумівся на логіці

Одного разу вночі жінка, яка мала 10 драхм, загубила одну з них і запалила лампу, аби знайти її. Коли вона її відшукала, то запросила своїх сусідок і сказала їм: «Радійте зо мною, бо я знайшла драхму, яку загубила» (Лк 15, 9). Але святкування з подругами, певно, коштувало більше однієї драхми. Для нас це нелогічно! Але «ангели Божі радіють над одним грішником, що кається».

Четвертий недолік: Ісус занадто ризикує

Особа, відповідальна за рекламу компанії, або політик перед виборами готують дуже чітку програму з багатьма обіцянками. Ісус обіцяє неприємності, важкий досвід і переслідування тих, хто піде за Ним. Він попереджає їх, що «Син Людський не має де й голови прихилити» (Мт 8, 20).

Він посилає апостолів в убогості та без будь?якого конкретного плану. Так, аби вони цілком покладалися на Провидіння.

П’ятий недолік: Він жахливий фінансовий директор!

Якби Ісус був директором компанії, то її справи, швидше за все, йшли б дуже погано, бо Він хотів платити однакову зарплату тим, хто почав працювати в першій половині дня, і тим, хто почав у другій половині дня. І Він зробив це навмисне. «Бери своє та йди! Хочу й цьому останньому дати, що й тобі… Чи ж око твоє лукаве, що я добрий?» (Мт 20, 14?15).

Що є джерелом недоліків Ісуса? Любов. Тому що Він Бог Милосердя і Втіленої Любові. Божа любов (пор. 1 Йн 4, 16) — любов не раціональна, з розрахунку та за умови; це любов, яка обдаровує і служить, розуміє і пробачає. Якою мірою? Безкінечно!

Недоліки Ісуса — вчив кардинал Туан, — це наш шлях до щастя.

За матеріалами: Aleteia

Джерело: CREDO

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/