Головна

Благословення на навчальний рік

11921933Остання неділя літа...Для когось це сумна новина, бо знову наше «улюблене» навчання, суворі вчителі і примхливі до оцінок батьки,.. Та для багатьох це радісний день, адже скоро усі побачать своїх друзів, на обрії засяє новий початок веселих та екстремальних шкільних історії, і це, практично, сторінка з життя для кожного. Особисто я, мабуть, належу і до перших, хто сумує, і до тих хто невимовно прагне нових шкільних пригод, з кожним ударом серця відчуваю свої змішані відчуття. Та, .. сьогоднішній день мене огорнув спокоєм, я перестала тривожитись про навчання і зрозуміла, що з Божої ласки, любові, турботи я готова до всього!

Батьки та школярі завше готуються до 1 вересня. Повертаються до рідних домівок, закінчують свій відпочинок. Тому то сьогодні на Аскольдовій було дуже людно. Я озиралась довкола і думала: «Невже сьогодні так людно? Невже нас і справді так багато? Чималенька аскольдова родина J». Погода була теплою і більшість парафіян стояли надворі, і це не заважало нам бути присутніми на Службі Божій та чути Його Слово. Навпаки, ми стояти під відкритим небом і наша молитва була справжнім живим діалогом з Богом. Його Любов линула і огортала усіх навколо. Благодатний, благословенний недільний день.

По завершенню Служби відбулось освячення води, а далі отець благословив усіх на новий навчальний рік. Сильними та впевненими помахами кропила отець окропив усіх парафіян для просвітлення розуму та доброго початку навчального року. Я - мокра і щаслива стояла навпроти церкви і дивилася на голуба, що сумирно сидів на покрівлі церкви. Цей птах для мене є символом Святого Духу. Емоції ллються через край - голуб розправляє крила і з легкістю, віддаючись подиху вітру, пролітає над нашими головами. Посеред усієї аскольдової родини поглядом шукала своїх друзів. Ось там стоять чоловіки про щось захоплено розповідають одне одному, а тут отець з кимось спілкується і благословляє, ще далі жіночки зібрались обговорювати щось цікаве, ну і, звичайно ж, до хатинки з кавою черга простелилась, як червона доріжка на голлівудських заходах, а ось і молодь стоїть сміється і радісно щебече, а ще чутно «многая літа», когось вітають з уродинами. І так злетіло чимало часу, сонце потроху починало готуватись до вечора.

Щасливі, радісні і сповнені Благодаті Божої ми з друзями вирішили ще трішки погуляти, поділитись враження про відпочинок, про нові здобутки, нові надбання. Прогулянка, як завше, була веселою, жвавою адже усіх переповнювали емоції з прожитого літа – хто таборував, хто мандрував, хто допомагав бабусі та дідусеві. Не забули поговорити і про готовність «споживати» новий «граніт науки». Згодом вирішили роз’їжджатися по домівках, щоб насолодитися останнім днем свободи J

Отож, окроплені свяченою водою, з чистим розумом та Божим благословенням ми учні, студенти, батьки, викладачі готові ступити у новий навчальний рік для нових здобутків!

https://www.youtube.com/watch?v=sB0H4uyBFd8&feature=youtu.be

Відео: Ігор Міняйло. Матеріал; Христина Макар, для «Оранти»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/