Головна

Ланцюжок любови (31 липня)

Михайло їхав безлюдною дорогою, раптом він побачив на дорозі заглухлий мерседес. У ньому сиділа літня жінка, що виглядала цілковито розгубленою. Він зупинився перед її машиною, вийшов зі свого старого «понтіяка» і попрямував до сповненої відчаю жінки. Дама була злякана, бо за тривалий час, поки вона сиділа в машині, так ніхто біля неї і не спинився. А цей молодик, чи скривдить він її?

-          Мене звати Михайло, - відрекомендувався той, - я допоможу вам. Пересядьте поки що в моє авто – там вам буде трохи тепліше.

Оглянувши машину він зрозумів, що в неї тріснуло колесо. Однак жінка літнього віку, просто не могла впоратися з проблемою самотужки. Михайло сів навпочіпки, зазирнув під машину, щоб визначити, куди поставити домкрат. Потер руки, щоб зігріти пальці і взявся за роботу. Помінявши колесо, молодик усміхнувся. Жінка запитала:

-          Скільки я винна вам за роботу?

Михайло відповів:

-          Ви нічого не винні мені. Я просто допоміг у важку хвилину, тому, хто цього потребував, бо ж тільки сам Бог знає скільки разів мені самому допомагали раніше люди. Якщо ви дійсно хочете мені віддячити то наступного разу, коли побачите людину у скруті допоможіть їй і згадайте про мене.

Жінка подякувала і сіла в авто. За декілька кілометрів вона побачила ресторан, вона зайшла в нього щоб зігрітися і перекусити перед дорогою. Дівчина, що обслуговувала її, ласкаво усміхнулася попри те, що весь день провела на ногах, було видно, що ані робота, ні вагітність, ні повсякденні клопоти не позбавили цю дівчину привітності.

З’ївши вечерю, жінка заплатила за неї великою купюрою. Поки дівчина ходила за рештою дама хутко пішла з ресторану. Повернувшись дівчина побачила, що жінка зникла, вона оглянула столика і помітила на столі записку. Сльози бризнули їй з очей, коли вона прочитала: «ви нічого не винні мені, хтось допоміг мені сьогодні як і я вам, якщо ви справді хочете мені заплатити, то для цього лише не дозволяйте ланцюжкові лубови обірватися на вас».

Як тільки дама могла дізнатися про те, наскільки потрібні були гроші їй та її чоловікоі?

«Пусти свій хліб на воду, в довгому часі ти знайдеш його знову» (Проп. 11,1)

«365 притч на щодень» - видавництво «Свічадо» 2013  (с)

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/