Головна

Кайдани (9 липня)

Якось купець вирушив в іншу країну і прийшов у дивне місто, де всі були в кайданах. Купець подумав: - «А якщо і мені одягнути кайдани, то що я буду робити?» зненацька, у ту саму мить, з’явилася варта і побачивши вільного чоловіка, закувала його в кайдани.

Втративши змогу повернутися до дому, купець занепав духом. Він взявся розпитувати нещасних городян, чому вони всі в кайданах. А ті відповіли, що в їхньому місті з давна так заведено. Купець запитав:

-          Не вже кожен мешканець міста приречений носити кайдани?

Люди відповіли йому:

-          Ходять чутки, що інколи до міста приходить один старий, який вільний і не носить кайданів. Тільки він знає як звільнитися від них. Він так рідко приходить, що багато хто має сумнів чи це правда.

-          Нічого не вдієш, - подумав купець, може я ще побачу цього старого і дізнаюся як мені звільнитися.

Від тоді спливло чимало літ. Купець постарів і посивів. І от, одного разу побачив він старого, що вільно і шов по вулиці, не закутий у кайдани.

-          Діду, - вигукнув в’язень, - допоможи мені звільнитися від пут.

-          Синку, - відповів старий, - подумки промовив до себе: «нехай варта мене враз звільнить з кайданів» і ти будеш вільний.

В’язень подумав, що це невдалий гіркий жарт, але спробував подумки вимовити ці слова. Умить з’явилася варта і звільнила його від кайданів.

Купець поквапився піти з того дивного місця, дивуючись з того, що з ним сталося. Вибігши за ворота, він знову побачив того ж самого старого, який допоміг йому вийти на волю.

-          Діду, скажи мені, - звернувся до нього купець, - яка таємниця цього дивного міста?

-          Це місто непросте, - повів старий, - тому, що в ньому обертаються на в’язнів і звільняються від пут, тільки но подумавши про це. Ти тому і врятувався, що повірив моїм словам, а ті, хто мені не вірять, залишаються в’язнями цього міста і я безсилий їм допомогти.

Кожен із нас в’язень гріха. Але прийшов Ісус, щоб звільнити нас від цих пут. Повіривши йому, ми зможемо знайти довгождану свободу.

«365 притч на щодень» - видавництво «Свічадо» 2013  (с)

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/