Головна

Ваш голос може бути потужним, якщо ви правильно його сформуєте

Від шалу розчарування до пошуку нових можливостей – так охарактеризував причину зустрічі на самому її початку проректор УКУ Мирослав Маринович. 2 квітня він зустрівся зі студентами, щоб обговорити наслідки Майдану та перспективи, які відкриваються перед молоддю.

Після завершення Революції Гідності, в Україні запанувала разюча зміна настроїв.

«Замість того, щоб насолодитися перемогою і втілювати ідеї Майдану, ми розпочали пошук винних», – зазначив проректор УКУ.

При тому, на думку Мирослава Мариновича, в суспільстві шукають винних не у загибелі активістів на Майдані Незалежності, як цього вимагала б ситуація, а в інших випадках, які не є настільки критичні. Окрім того вибори, які мають відбутися в травні, не сприяють нормальній злагодженій роботі в державі для виходу з кризи.

Окремо Мирослав Маринович зупинився і на темі того, що ті ідеали, заради яких люди вийшли на центральні площі своїх міст, відійшли на задній план.

«Майдан почався із мови цінностей. Сьогодні ця мова зникла. Ми знову маємо партійні інтереси, квоти, вибори. І знов виникає чергове відчуття втрати, як після Помаранчевої революції. В повітрі відчувається занепадницький настрій», – зазначив Мирослав Маринович.

Відтак він звернувся до молоді: «Я вперше почув мову цінностей від молодих людей. НеHomo Sovieticus. Тепер я цього голосу не чую».

Тому студентам слід активніше брати участь в суспільних процесах. «Парламент представлений партіями. А чим представлені студенти?», – знову ж запитав молодь Мирослав Маринович.

Всі ці питання та думки він пояснив тим, що в третій Майдан Європа не повірить. Тому це наш останній шанс.

Друга частина зустрічі була присвячена обговоренню тих гасел, які лунали на Майдані, і стану їх реалізації на теперішній момент:

  • Ми змінилися. Ця зміна, на думку Мирослава Мариновича, має відбуватися у масштабній боротьбі з корупцією. Але в цьому випадку має звучати і голос від молоді в цій боротьбі. «Ваш голос може бути потужним, якщо ви правильно його сформуєте», – наголосив проректор.
  • Мало міняти владу, треба змінювати країну. «По Вас мають пізнати. що Ви належите до іншого світу», – підсумував Мирослав Маринович.
  • Працюємо заради нових правил гри та нового порядку денного
  • Ми готові взяти відповідальність на себе за країну
  • Принцип ненасильницького спротиву
  • Треба обстоювати людську гідність
  • У наших немочах приховані наші шанси. Їх треба лише виявити та правильно використати
  • Майдан має вилитися в масивний суспільний рух
  • Майдан місце креативу, і таким має бути суспільство

Всі ці питання викликали певну дискусію серед присутніх, яка дала можливість молоді більше обдумати власну перспективу в побудові нової держави.

http://ucu.edu.ua/news/13196/

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/