Головна

Звернення Комісії Пенітенціарного Душпастирства Київської Архиєпархії до священиків КА

…у тюрмі був, і ви прийшли до мене. (Мт.25.36)

Наша держава переживає непростий період на дорозі до будування вільного, демократичного, і, найважливіше, справедливого суспільного життя. У вирі емоційних переживань внаслідок подій, які відбулися і відбуваються дотепер, можливо, ми не мали часу обняти увагою людей, які знаходяться в місцях позбавлення волі.

Протягом останніх місяців ми могли переконатись в тому, як швидко навіть невинна людина може увійти у в’язничне життя. Тому хочу закликати, особливо в часі Великого Посту, щоб ми приділили увагу людям, які знаходяться в місцях позбавлення волі і в своєму душпастирському плані відвели місце і час для тих, хто потребує нашої допомоги.

Комісія пенітенціарного душпастирства КА заохочує усіх адміністраторів парафій, на території яких знаходяться виправні заклади пенітенціарної системи, організувати відвідини людей, які відбувають свою міру покарання в цих закладах. Також заохочуємо обняти систематичною  опікою цю категорією людей. Частота відвідин може залежати від можливостей і вільного часу кожного душпастиря зокрема.

 

Практичні поради:

Щоб відвідати будь-який режимний об’єкт пенітенціарної системи, потрібно звернутись за одноразовим або постійним дозволом в Державний Департамент Пенітенціарної Служби України, що знаходиться в кожному обласному центрі до якого ви належите.

Звертаєтесь, передусім, усно до заступника начальника управління із соціально-виховної та психологічної роботи, представляєтесь і виявляєте своє бажання відвідати ув’язнених, які знаходяться в тій чи іншій колонії, з метою провести зустріч на конкретну тему. Звернутись і обговорити це питання можна в телефонному режимі.

Потім в письмовій формі подаєте своє звернення. В ньому повинно бути вказано дата, конкретний час (з якої по яку годину) і мета відвідин. Все це ви вже мали усно обговорити з відповідальною особою. (Див.2) (Прохання можна вислати факсом).

Відвідувати може одна і більше осіб.

Якщо виникають якісь запитання, труднощі або непорозуміння телефонуйте за номером тел.: 0971591923 – Голова комісії пенітенціарного душпастирства КА ієрм. Віталій Котик.

Нехай цей добрий подвиг має місце у Вашому християнському житті. Божого благословення і плідної праці!

Ієрм. Віталій Котик, Голова комісії пенітенціарного душпастирства КА

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/