Головна

Голос Церкви зараз важливий як ніколи

Виконуючий обов'язки міністра оборони України Ігор Тенюх звернувся зі словами подяки до представників Церков і релігійних організацій за підтримку українських військовослужбовців і просить їх не зупинятися.

«Збройні Сили України з великою пошаною і повагою ставляться до священнослужителів Церков і релігійних організацій, які виконують важливу духовну місію в суспільстві. Висловлюю слова поваги за ті зусилля, які проявляє Церкву з метою підтримки Збройних Сил України і всього українського народу.

Особливе значення це набуває сьогодні, в період надзвичайного загострення відносин між сусідськими народами, в період збройної агресії, яка здатна зламати крихкий мир в регіоні та провести поділ в душах людей , що потім може лікуватися десятиліттями», - йдеться у зверненні Ігоря Тенюха, опублікованому на сайті оборонного відомства в понеділок, 10 березня.

За його словами, не « розбіжності, а взаємодія між віруючими повинні переважати в нашому житті. Приклади такої взаємодії подали священики, які сьогодні виконують свій пастирський обов'язок серед військовослужбовців в Криму».

«Голос Церкви зараз важливий як ніколи. Його слухають віруючі і невіруючі, воїни і члени їх сімей, службовці Збройних Сил України і цивільне населення, яке проживає на території пунктів дислокації військових частин», - підкреслив Тенюх.

За його словами, внутрішній світ і згода є передумовою мирного життя і сильного суспільства і, перш за все, це стосується релігійної сфери. «Просимо Вас не зупинятися на обраному шляху і надалі поширювати серед віруючого народу прагнення служіння Богу через службу Україні», - резюмував Тенюх.

Джерело: РІСУ

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/