Головна

Рада має сформувати владу, спроможну врятувати цілісність та суверенітет України

Про це йдеться у спільному повідомленні Глав українських церков, попередніх Глав Держави та відомих суспільних авторитетів з Ініціативної групи “Першого грудня”.

Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет та Глава Української греко-католицької церкви Блаженнійший Святослав (Шевчук),

попередні президенти України Леонід Кравчук, Леонід Кучма та Віктор Ющенко, члени Ініціативної групи «Першого грудня» В’ячеслав Брюховецький, Кардинал Любомир Гузар, Богдан Гаврилишин, Євген Сверстюк, Іван Дзюба, Мирослав Маринович, Мирослав Попович, Вадим Скуратівський, Ігор Юхновський висловилися на підтримку невідкладного проведення засідання Верховної Ради України.

“У парламенті має утворитися нова політична більшість для порятунку України та сформуватися влада, спроможна врятувати цілісність та суверенітет держави”, — переконані вони.

Духовні і громадські діячі України, колишні глави держави наполягають на виконанні вимог мільйонів українських громадян та пропонують невідкладно розглянути Національний акт свободи — як основу для мирного врегулювання.

Спільне повідомлення та Національний акт свободи розміщено на сайті Ініціативної групи “Першого грудня” 1-12.org.ua.

Нагадаємо, що 14 лютого Ініціативна група “Першого грудня” представила громадськості Національний акт свободи та передала його Голові Верховної ради України В.Рибаку. Цей документ містить такі принципові і взаємопов’язані елементи, як план політичного врегулювання, принципи роботи Уряду народної довіри, механізми стримувань і противаг, конкретні заходи з відновлення довіри і справедливості, завдання перетворень, а також передбачає появу якісно нового способу і механізму громадського контролю за діями влади, вираженого представницьким органом Радою народної довіри. Акт дає реальний шлях виходу з кризи і збалансовує політичну і суспільну складові врегулювання, пропонуючи стратегічне рішення. Національний акт свободи є проектом конституційної і суспільної угоди, що регулюватиме відносини в нашій державі до появи нової редакції Основного Закону.

Для України обрання прем’єр-міністра має принципове значення.

Перемога людей на Майдані далася страшною ціною.

Прем’єр-міністр та уряд України повинні отримати мандат довіри Майдану. Без цього не може бути жодних призначень.

Це посилить становище уряду стосовно парламенту і всього суспільства.

Важливо, щоб Майдан висловив підтримку основних завдань програми нового уряду.

Жоден політик не має права забути про ціну, заплачену мучениками.

Українська революція продовжується і має конкретизуватися у владі.

ЗВЕРНЕННЯ БОГДАНА ГАВРИЛИШИНА ДО ЄВРОМАЙДАНУ

“Людям з ЄвроМайдану варто визнати новий уряд. Якщо ні – то буде дефолт. Росія вже фактично оголосила економічну війну Україні, ускладнивши пропуск товарів через митницю. Крім того, у неї в арсеналі залишалась зміна ціни на газ.

Україна може опинитися у надзвичайно важкій економічній ситуації. ЄС та США вже підтвердили виділення допомоги Україні при формуванні нового уряду. Головна задача зараз – запусти економіку”.

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/