Головна

Перемога Божої правди, яка принесе мир

Як правильно молитися за перемогу Майдану проти диктатури діючої влади, розповідав на лекції Школи християнського життя та євангелізації 8 лютого тернопільський магістр морального богослов’я, випускник Люблінського католицького університету Андрій Брощак.

Багато християн які не мають можливості перебувати у столиці на Майдані кажуть: «Треба молитися!». Та не всі знають, як правильно це робити, аби Бог почув наші прохання.

В Євангелії від Марка Ісус Христос, тобто сам Бог вчить, як правильно молитися: “Отож кажу вам, усе чого ви в молитві попросите, вірте, що отримаєте і буде вам так”. (Мр.11: 24).

Цю цитату можна розбити на три такі пункти:

1. Молитовне прохання до Бога про поміч: «Усе чого ви в молитві попросите…». «Усе» означає усе. Звичайно, якщо ви будете просити, щоб здохла курка вашої сусідки, то це не спрацює. Але речі, які направду необхідні для вашого життя, вашої країни, для добра вашого й інших, Бог вислуховує 100%. Можете перед Богом просити ВСЕ!

2. Віра в те, що Бог здійснить те, що просиш: «…вірте, що отримаєте…». Тобто, коли ви щось просите в Бога – вірте, що Бог вам це дасть.

3. Коли віриш в здійснення обітниці, Бог здійснить її: «…і буде вам так». Бог дасть те, про що з вірою попросимо, бо Він обіцяє це. Але є одна умова – коли ви насправді є в союзі з Богом і живете згідно його Слова, тобто святим життям. Писання каже, що грішників Бог не вислуховує (Від Івана 9:31, Пс. 66:18, Іс. 1:15, Пр. 15:29, Дії 10:35).

Так вчить нас молитись Сам Ісус Христос, який є тим самим Богом, яким є Отець і Святий Дух.

Отож, перша допомога Майдану для тих, хто не має можливості бути в Києві – молитва з вірою про перемогу. Не просто «Про мир і спокій». А в першу чергу «Про перемогу Божої правди, яка принесе мир!».

Нагадаємо, щодня о 21.00 християни всієї країни моляться за Україну – таке звернення ухвалив Синод єпископів Української греко-католицької церкви до душпастирів, вірян та всіх людей доброї волі з приводу ситуації в країні. Окрім того, оголошено безперервний строгий піст за певним порядком, згідно якого тернополяни постять у четвер.

Джерело: http://poglyad.te.ua

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/