Головна

Дитина дарунок Божий

Мати Божа Гваделупська, покровителько зачатого життя, під своїм серцем Ти носила Спасителя нашого, Ісуса Христа. Нехай завжди Його славить наш народ та весь світ!

Поможи нам приймати і відважно звіщати Божий задум щодо дошлюбної чистоти, дару плідності, подружжя, сім’ї, зачаття дітей та їх виховання. Випроси нам у свого Сина благодать шанувати і рятувати життя кожної людини, від хвилини її зачаття до натуральної смерті.

Бережи нас від вбивства ненародженої дитини, евтаназії, контрацепції, стерилізації, штучного запліднення, всіх сексуальних та інших гріхів!

Бережи від спокусників, які чатують на нас в багатьох місцях. Маріє, огорни нас і наших дітей своїм Покровом! Амінь

 

Дитина дарунок Божий

Ні спіралям

Ні таблеткам

Ні презервативам

Ні стерилізації

Ні штучному заплідненню

Ні гріху

 

* Спіраль убиває дітей! При її вживанні зачаття відбувається, але дитина найчастіше вмирає в перші дні, тому що спіраль не дозволяє їй імплантуватися (закріпитися) в матці. Якщо відбувається затримка менструації, то це значить, що дитина все таки вижила. Треба зберегти їй життя.

Спіраль перетворює здорову жінку в хвору (запалення і нагноєння в матці, яйцеводах, черевній порожнині, кровотечі, болі, недокрів'я...).

* Під час прийняття усіх видів таблеток, так званих “протизаплідних”, все ж не рідко відбувається овуляція і зачаття. У такому випадку дитина найчастіше умирає від голоду, тому що таблетки сушать залози і зменшують кількість їжі (глікогену) у слизовій оболонці матки.

Затримка менструації говорить про те, що дитина все ж вижила. Аборт не дозволено робити й у цьому випадку.

Жінки, що приймають таблетки, частіше інших хворіють на рак грудей, шкіри і матки, схильні до інсультів та інфарктів, запалення вен з тромбами, що можуть викликати емболію, виникає ушкодження печінки і зорового нерва, слабшає імунітет і т.д. Таблетки не є вирішенням проблеми нерегулярного менструального циклу.

* Зачаття відбувається і під час прийняття більшості інших так званих "контрацептивних" засобів, але і ці речовини автоматично вбивають дитину в перші дні. Ісус сказав: "Істинно кажу вам: усе, що ви зробили одному з моїх найменших братів, ви мені зробили " (Мф. 25, 40). А наш найменший брат чи сестра - це та маленька дитинка, щойно зачата. Її жодним чином не слід убивати. Треба довіряти Господеві. Ісус сказав дослівно так: «Не піклуйтеся і не говоріть: «що нам їсти?» чи: «що пити?» чи: «у що одягтися?», тому що всього цього шукають язичники, і тому що Батько ваш Небесний знає, що ви маєте нестаток у всьому цьому. Шукайте ж насамперед Царство Боже і правди Його, і це все прикладеться вам!» (Мф. 6, З1-ЗЗ).

* Вселенська Церква є учителькою віри і моралі. Вона постійно вчить нерозривності зв'язку, що існує між подружнім актом і зачаттям, під час якого Бог дає новій людині душу. Більш докладні пояснення можна знайти в документах Католицької Церкви: "Casti Conubii", "Humanae Vitae" і "Donum Vitae". Так, смертним гріхом є не тільки убивство ненародженої дитини, але також і контрацепція, стерилізація і штучне запліднення як, наприклад, запліднення в пробірці та інсемінація. Діти, зачаті в пробірці, дуже рідко виживають. Більшість з них убивають, а багатьох, таких маленьких і ще живих дітей, тримають замороженими в холодильниках.

* Не дозволено проводити такі процедури як, наприклад, ранній амніоцентез, мета якого вистежування й убивство хворих! Ніхто ще не став щасливим, убивши людину, але можна стати щасливим, постійно рятуючи життя хворого. Гріх ніколи не був і не буде вирішенням проблем. Гріх ніколи не приводив до щастя.

* Святіший Отець Пій ХІ у Енцикліці “Casti Conubii” (Чистого подружжя) проти контрацепції і стерилізації написав: 56. “Оскільки деякі, відкрито відступаючи від незмінного і переданого від початку християнського вчення, вважають, що у наші дні потрібно урочисто проголосити інше вчення щодо цього питання, то Католицька Церква, якій сам Бог доручив обов’язок навчати і захищати чесність та чистоту звичаїв, міцно стоячи посеред моральної руїни, яка її оточує, з метою збереження чистоти шлюбного зв’язку від цієї огидної плями, піднімає свій голос на знак Божого післанництва та Нашими устами знову проголошує: "Кожне використання шлюбу, при якому за наміренням людини подружній акт позбавлений своєї природної здатності зачати життя, порушує Божий закон і ті, хто так чинять, опоганюють себе тяжким гріхом

57. Тому на підставі Нашого найвищого авторитету та дорученого нам обов’язку дбати про спасіння усіх душ застерігаємо усіх священиків-сповідників та усіх душпастирів, щоби не дозволяли порученим їм вірним грішити проти такого вагомого Божого Закону; навіть більше, щоби оберігали себе самих від таких згубних вчень, в жодному разі не потураючи їм. А якщо би хтось із сповідників чи душпастирів, нехай Бог цього не допустить, впав сам або ж увів у подібні помилки поручених йому вірних, потвердив їх відкрито чи грішною мовчанкою, нехай знає, що муситиме скласти звіт перед Богом – Найвищим Суддею про зраду Його священної довіри та застосує до себе слова Христові: “...сліпі проводарі сліпих! Коли ж сліпий веде сліпого, обидва впадуть у яму” (Мт 15,4).

* Ті, хто робили, рекламували і поширювали презервативи відповідальні не тільки за участь у здійсненні гріхів, серед яких найчастіші - блуд, перелюбство і контрацепція, але вони також відповідальні і за те, що давали хибну гарантію, що інфікування не відбудеться.

Насправді доведено, що не зважаючи на використання презерватива все ж таки переносяться такі захворювання, як СНІД, герпес генітальний, гепатит, сифіліс, і відбуваються зараження хламідією, людським папілома вірусом (HPV) що спричинює рак матки, вагінальний трихомоніаз і їм подібні. Папський консиліум про родину в документі “Істина і значення людської сексуальності” говорить: “Батьки теж повинні відмовитися від пропаганди так званого "safe sex" (надійного сексу) чи "safer sex" (більш надійного сексу), небезпечної й аморальної політики, основаної на помилковій теорії, що презерватив може забезпечити надійний захист проти СНІДу.”

* У випадку виправданих причин уникнення зачаття, дозволяється стриманість у плідні (фертильні) дні. Сьогодні плідні і неплідні періоди можна дуже просто і точно визначити, навіть при неправильних чи нерегулярних циклах, за допомогою природних методів: Біллінгса чи симптотермічного. Не дозволяється жити сексуальним життям до чи поза таким шлюбом, який благословить Бог як нерозривний до смерті одного з подружжя.

Давайте прислухатися до голосу Господа, щоб зрозуміти, що ми повинні ще робити для захисту моральних цінностей і життя, які перебувають під загрозою.

Якщо Ви зараз хочете приєднатися до молитви і посту в цьому намірі, будь ласка, зверніться за адресою: Церква Святого Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі, Товариство "Разом за життя", КИЇВ-90, а/с 107 Тел/факс 0504473157 E - mail : Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

Автор тексту: доктор медицини Антун Лісец. Antun Lisec, Croatia - Хорватія;

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду ; Skype: antun.lisec

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/