Головна

Комюніке Всеукраїнській ради Церков і релігійних організацій

Про це йдеться у комюніке за результатами екстреного засідання ВРЦіРО, яке відбулося 22 січня у Києві.

Уповноважені представники Церков і релігійних організацій гостро засудили «факти вбивств, за які несе відповідальність перед Богом кожен, хто до цього причетний. Нікому не дозволено переступати Божу заповідь "Не вбивай!"».

Вони теж закликали негайно припинити кровопролиття і засудили використання Церков і релігійних організацій в політичних технологіях.

Члени ВРЦіРО просять про термінову зустріч як з Президентом України В. Ф. Януковичем, так і з очільниками опозиції.

Учасники засідання закликали вірних Церков і релігійних організацій України «до посиленої молитви і посту за збереження миру і цілісності Соборної Української Держави».

В екстреному засіданні взяв участь Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ.

Як ми повідомляли, Предстоятель УГКЦ у своєму відеозверненні закликав усіх припинити кровопролиття: «Ніколи насилля не було способом будівництва вільної, незалежної держави, ніколи кровопролиття, коли ми піднімаємо руку брат на брата не зможе примирити сердець і запропонувати якийсь позитивний вихід із тих обставин, у яких ми опинилися».

Департамент інформації УГКЦ

 

Комюніке засідання Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій від 22.01.2014 р.

У зв'язку з останніми подіями в Україні, 22 січня 2014 року відбулося екстрене засідання Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО). За результатами засідання ми, глави та представники конфесій:

Гостро засуджуємо факти вбивств, за які несе відповідальність перед Богом кожен, хто до цього причетний. Нікому не дозволено переступати Божу заповідь «Не вбивай!».

Закликаємо негайно припинити кровопролиття.

Засуджуємо використання Церков і релігійних організацій в політичних технологіях.

Просимо про термінову зустріч як з Президентом України В. Ф. Януковичем, так і з очільниками опозиції.

Закликаємо вірних Церков і релігійних організацій України до посиленої молитви і посту за збереження миру і цілісності Соборної Української Держави.

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/