Головна

Суєтність небезпечніша за відступництво

Під час ранішньої Служби Божої Святіший Отець роздумував над відступництвом вибраного народу та говорив про відступництво сучасних християн. Проте небезпечнішою за відступництво Папа вважає суєтність.

Святіший Отець говорив про Перше читання.

У ньому розповідається як люди вимагають від старого вже Самуїла, аби він поставив над ними царя, який би керував ними. Насправді ж вони прагнули самі керувати. Тут йдеться про спокусу «нормальності» — бути такими ж як інші народи. Вони не хотіли бути відмінними, бути Божим народом, Царем якого є Бог, вони хотіли бути такими як усі інші народи, які мають земного царя. Отже, у певному сенсі вони «продали» дар особливої Божої любові, щоб вдягнутися в уніформу світу.

Папа зазначив, що цей народ не лише не слухав Бога, але також відкинув Слово Боже. Цей розрив стосунків виражається у словах: «Настанови, отже, царя над нами, щоб правив нами, як воно діється в усіх народів». Святіший Отець додав, що таким чином вони відкинули Божу любов, відкинули свою обраність та захотіли бути такими як усі. Так сьогодні робить багато християн.

За словами Папи Франциска, сьогодні християни також переживають цю спокусу – одягнути уніформу, бути такими як усі. Як часто ми всі відступаємо від Бога і біжимо за модою!

Апостазія, відступництво — це гріх, це розрив з Богом, але це дуже видимий гріх. Проте небезпечнішою за відступництво є суєтність, тому що вона менш помітна, — зауважив Папа.

Святіший Отець сказав, що християнин повинен бути нормальним, але одночасно відкритим на Боже Слово, щоб не віддалитися від своєї обраності. Папа закликав просити у Бога благодаті, щоб перемогти власні егоїзми і бажання виконувати свою волю замість Божої, а також просити про благодать відритого серця на Слово Боже.

За матеріалами: wiara.pl

Читання з Першої Книги Самуїла

У ті дні зійшлись усі старші Ізраїля, прийшли в Раму до Самуїла і промовили до нього: «Ти вже старий; сини ж твої не ходять твоїми слідами. Настанови, отже, царя над нами, щоб правив нами, як воно діється в усіх народів». Не вподобалося Самуїлові, що вони сказали так: дай нам, мовляв, царя щоб нами правив! Тому він помолився до Господа, але Господь сказав до Самуїла: «Слухай голос народу в усьому, що вони тобі скажуть: то не тебе вони відкинули: ні, вони Мене відкинули, щоб Я не царював над ними». Самуїл переказав усі слова Господні народові, що домагався царя у нього. Він сказав: «Ось яке буде право царя, що царюватиме над вами: синів ваших він візьме і приділить їх собі до колісниць та коней, і вони будуть бігати перед його колісницею. Він настановить собі начальників над тисячами і начальників над півсотнями; звелить їм орати свої ниви та жати хліб свій, і виробляти собі військову зброю та знаряддя до своїх колісниць. Та й дочок ваших він собі візьме за благовонниць, куховарок і пекарок. Поля ваші та виноградники й сади оливкові – найкращі – він забере й роздасть своїм слугам, з вашого посіву та винограднику він буде вимагати десятину й роздаватиме її своїм скопцям та слугам. Слуг ваших і слугинь, і щонайкращий скот ваш і ослів ваших він забере й поставить їх для себе до роботи, дрібну скотину вашу він одесяткує, й самі ви станете його рабами! І коли будете нарікати на вашого царя, якого ви самі собі вибрали, Господь тоді вас слухати не буде». Народ же не хотів слухати Самуїла й мовив: «Ні, хай буде цар над нами! І щоб ми були також як усі народи, і цар наш судив нас, щоб виступав перед нами й провадив наші війни». Самуїл вислухав усі слова народу й переказав їх Господеві. Господь же сказав до Самуїла: «Вволь їхню волю, постав царя над ними».

http://www.credo-ua.org/

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/