Головна

«Ми були свідками кроків до зміни системи»

Архиєпископ-емерит Блаженніший Любомир (Гузар) відзначає, що 2013 рік, який минає, був справді складним роком.

Про це він сказав у своєму відеоблозі на «Живому.ТБ» http://www.youtube.com/watch?v=U1dMdnGec4g. «Цей рік був справді складний, але Богу дякувати за це! Бо це є знак, що приходять зміни», - зазначив Блаженніший Любомир.

За його спостереженнями, останніх 20 років ми крок за кроком, дуже повільно, переходили з того, що нам накинули до 90-го року, до здійснення мрії про нормальну незалежну державу, цілковито суверенну.

«Хочемо жити так, як живуть інші народи в цілому світі. Ми за собою залишаємо погану минувшину. Богу дякувати. За нею не треба плакати, а треба з надією дивитися на те, що хочемо побачити, ту державу, в якій хочемо жити. І гадаю, ті події, свідками яких ми були цього року, який вже тепер минає, це були вступні кроки до зміни, до змін не осіб, змін системи», - переконаний духовний лідер українців.

Він підкреслює, що український народ хоче жити в іншій системі – «у системі справедливості, системі правди, системі, де кожна людина, кожен громадянин, молодший чи старший, почуває себе цілковито собою, цілковито задоволеним, з захищеними його правами».

«Ось до цього ми, з Божою допомогою, надіємося найближчим часом прийти. Перші кроки, на мою думку, вже зроблені. Народ заявив – недвозначно – своє бажання», – підсумував Архиєпископ-емерит.

Департамент інформації УГКЦ

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/